Radionice posvećene emocijama i koordinaciji pokreta

Ove sedmice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić, udruženja Roditelji, organizuju dvije besplatne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Kroz interaktivne igre će učiti o emocijama i njihovom značaju, a imaće priliku i da vježbaju motoriku i koordinaciju pokreta.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 16. marta u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Osjećamo i igramo se, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina. Cilj ove radionice je da djeca kroz interaktivnu igricu, pričom o osjećanjima i radom u grupi uspiju da osvijeste značaj emocija i njihovu ulogu u svakodnevnom životu. Razvijaće pri tom komunikacijske vještine, samopouzdanje i sposobnost za timski rad. Ujedno će imati priliku da saznaju šta su emocije, koje se smatraju osnovnim i da su sve podjednako važne. Radionicu vodi studentkinja psihologije Medina Dapčević.

U četvrtak, 17. marta u 18 sati organizujemo radionicu Vježbaj i zabavi se, koja je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

Djeca će na radionici imati priliku da vježbaju svoju motoriku i koordinaciju pokreta kroz niz igara koje zahtijevaju fizičku aktivnost. Takođe, kroz kvizove i asocijacije vježbaće koncentraciju i svoje kognitivne sposobnosti, a ujedno se i zabaviti, jačajući takmičarski, ali i timski duh. Radionicu vode studentkinje pedagogije Nevena Ćalasan i Andrijana Mićović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply