Predstava “Niko se nije naučen rodio” sjutra u Zagoriču

U organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, sjutra, 12. marta u 12 časova u Ulici II crnogorskog bataljona (dvorište zgrade Zetagradnja) u Zagoriču, biće izvedena predstava Niko se nije naučen rodio, u produkciji malog ateljea Arlekin.

I ova predstava, kao i svaka prethodna u produkciji Arlekina, pripada takozvanom primijenjenom pozorištu. Teme koje se obrađuju kroz scenski jezik dio su nastavnog plana i programa u školama ili su dio opšte kulture. Osim na klasičan način, kroz predavanje u učionici, tim umjetničkog ateljea Arlekin trudi se da putem pozorišnog, scenskog jezika djeci približi ono što im se plasira u školi kao lekcija ili je pak od suštinskog značaja za njihovo odrastanje.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata, predstava Niko se nije naučen rodio propituje prekomjerno i potencijalno opasno korišćenje telefona i društvenih mreža, te agresiju koju može da proizvede igranje video igara; korišćenjem tuđica u svakodnevnom govoru uslovljenim dječijom željom da budu prihvaćeni u društvu; pitanjem bontona kao i važnosti lične higijene i higijene prostora u kome borave, te na kraju odnosom prema životnoj sredini.

Tekst i režiju potpisuje Žana Gardašević Bulatović, scenografiju i kostime Nela Darmanović Mahmutović i Dragana Koprivica, muziku Veselin Frenki Bogićević, a tekstove songova napisao je Dejan Đonović.

U predstavi igraju Una Lučić i Vukan Pejović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply