Vraćanje u normalu uglavnom svuda, osim u školama

Foto: UNICEF Crna Gora/ D. Miljanić

Od sjutra će u Crnoj Gori biti dodatno ublažene skoro sve protivepidemijske mjere, osim onih koje se odnose na škole. Uprkos poboljšanju situacije, mjere u vaspitno-obrazovnim ustanovama su na snazi još od početka školske godine, a osim obaveznog nošenja maski, podrazumijevanju i da su časovi skraćeni na po pola sata.  

Kako je saopšteno danas, ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrda za ulazak u Crnu Goru, boravak u ustanovama kulture, ugostiteljskim objektima, sportskim objektima, objektima koji organizuju igre na sreću… Povećava se i broj posjetilaca manifestacijama na otvorenom sa 50 na 100.

Prema riječima direktora Instituta za javno zdravlje Igora Galića, Vlada je odlučila da dodatno ublaži mjere do 25. marta usljed pažljivo praćene epidemijske situacije.

Ukida se obaveza posjedovanja COVID potvrda za:

– Ulazak u Crnu Goru, uz pridržavanje osnovnih epidemioloških mjera, i poštovanje dozvoljenog broja posjetilaca;

– Boravak u ustanovama kulture (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije);

– Boravak u ugostiteljskim objektima (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani i sl.);

– Boravak u objektima koji organizuju igre na sreću (kladionice, kazina, automat klubovi i sl.);

– Boravak u sportskim objektima i na otvorenom i u zatvorenom prostoru;

– Boravak u fitnes centrima i teretanama;

– Boravak u dječijim igraonicama;

– Prisustvo i boravak na okupljanjima na zatvorenim javnim mjestima (javne priredbe, politički i privatni skupovi, proslave, žurke, svadbe, kao i druge manifestacije);

Nova mjera je i da se povećava broj posjetilaca na javnim priredbama i ostalim manifestacijama na otvorenom sa 50 na 100, a dozvoljeno je i primanje saučešća i obavljanje sahrane, uz prisustvo najviše do 100 osoba.

Dozvoljava se organizacija zabavnih, sportskih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima (luna park, ringišpil, grupni treninzi, klizališta…) uz prisustvo najviše do 100 osoba.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply