Škole u akciji za reciklažu

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Crnogorsko društvo ekologa (CDE) pozvali su sve vaspitno-obrazovne ustanove da se priključe projektu, pod nazivom Škole u akciji za reciklažu.

Cilj ovog specifičnog poziva na akciju je podsticanje djece na aktivno razmišljanje o životnoj sredini u kojoj odrastaju i načinu održavanja okoline funkcionalnom, zdravom i čistom kroz buđenje kreativnosti.

Kako je saopšteno iz CZIP-a, djeca su ključna u izgradnji odgovornijeg i održivijeg svijeta, a na nama je da im usadimo održive navike i usmjerimo ih da budu odgovorniji prema svom okruženju, podstaknemo ih da pokreću pozitivne promjene, te postanu lideri održive budućnosti.

Ideja je, kako su pojasnili, da se oforme školski timovi koji će zahvaljujući kreativnom prikazu reciklaže u školi osvojiti sadnice za školsko dvorište ili neki drugi kutak u školi.

„Djeca mogu da budu slobodna u svom kreativnom izrazu, te nam mogu poslati video materijal, fotografije, crteže, snimak akcije koju su sproveli ili slično“, naveli su CZIP-a.

Više detalja i pozivno pismo možete pronaći OVDJE.

Prijave su otvorene do Svjetskog dana reciklaže koji se obilježava 18. marta. Sve materijale potrebno je poslati i na mail [email protected] do naznačenog roka, a pobjednici će biti obavješteni putem mail-a.

Call To Action Škole u akciji za reciklažu realizuje se u okviru projekta BioVal – biološka raznolikost, kojeg finansira Evropska unija (EU), a kofinansiraju Vlada Crne Gore i Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija. Sadnice doniraju CZIP kroz BioVal projekat i Crnogorsko društvo ekologa kroz projekat očuvanja skadarskog hrasta koji je podržan od Fonda za kritično ugrožene ekosisteme.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply