Besplatni program učenja engleskog jezika za srednjoškolce u Pljevljima

Ministarstvo inostranih poslova Sjedinjenih Američkih Država i Ambasada SAD u Podgorici, zajedno sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, pozivaju talentovane učenike I i II razreda srednjih škola iz Pljevalja, uzrasta od 15 do 17 godina, iz porodica slabijeg imovnog stanja, da se prijave za dobijanje stipendije za dvogodišnji program besplatnih časova engleskog jezika. Djeca koja su zainteresovana za pohađanje ovog programa, pod nazivom English Access Microscholarship Program, mogu se prijaviti do 22. marta.

Poziv je namijenjen isključivo motivisanim i talentovanim učenicima iz porodica slabijeg imovnog stanja sa područja opštine Pljevlja. Izbor kandidata će obaviti predstavnici Udruženja nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM i Ambasade SAD u Podgorici. Broj polaznika je ograničen na 17.

Detaljnije informacije i prijavni formular dostupan je na ovom LINKU.

Prijavni formular učenici mogu preuzeti i u Američkom uglu u Pljevljima. Popunjeni formular treba poslati na mail adresu [email protected] ili dostaviti u Američki ugao Pljevlja radnim danima od 8 do 15 časova. Svaki podnosilac prijave dobiće povratnu informaciju o tome da je aplikacija stigla ako je poslata e-mailom, ili, ukoliko prijavu podnosi u štampanoj formi, potrebno je da, na licu mjesta, ostavi svoj potpis i datum kada je aplikacija predata.

English Access Microscholarship Program je program stipendija za učenje engleskog jezika i upoznavanje sa kulturom i vrijednostima SAD-a kroz časove engleskog jezika i dodatne aktivnosti (projekte, studijske posjete, obrazovne kampove, volontiranje u lokalnoj zajednici) koji u potpunosti finansira Ministarstvo inostranih poslova SAD. Vještine koje učenici steknu kroz Access Program će im pomoći da iskoriste mogućnosti koje im prethodno nijesu bile dostupne. Program se odvija poslije školskih časova u trajanju od dvije godine – od aprila 2022. do januara 2024. Stipendija pokriva troškove školarine i knjiga.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply