Ministarstvo: Uzdržati se od osmomartovskih poklona, potencirati poštovanje ženskih prava

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta snažno preporučuje svim učesnicima u vaspitno-obrazovnom procesu da se uzdrže od davanja i primanja osmomartovskih poklona neprimjerenih u pogledu vrste i cijene, već da u razgovoru sa djecom potenciraju važnost poštovanja ženskih prava i ravnopravnosti polova. To piše u preporuci Ministarstva poslatoj juče direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova.

„Budući da se bliži Osmi mart, praznik međunarodnog karaktera, molimo vas da prvi školski čas u utorak, 8. marta 2022. godine, bude organizovan tako što će nastavnici razgovarati s učenicima o značaju i simbolici Dana žena, o položaju žena u našoj zajednici kroz istoriju i danas, čitati prigodne umjetničke i neumjetničke tekstove sa tematikom vezanom za ovaj praznik, ili na neki drugi, sličan način obilježiti ovaj dan”, ističe se u preporuci resora na čijem je čelu Vesna Bratić.

Iz MPNKS su naveli da koriste priliku da svim koleginicama čestitaju Osmi mart, uz želju za ličnu i porodičnu sreću, profesionalni napredak i dobro zdravlje.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply