Naredne sedmice dvije kreativne radionice u Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuju dvije radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, u toku kojih će razvijati motoričke vještine i kreativnosti.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U ponedeljak, 28. februara u 18 sati organizujemo kreativnu radionicu pod nazivom Vješti prstići, koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta od 3 do 5 godina.

Kroz igru djeca će vježbati finu motoriku prstiju i šake što predstavlja važan razvojni zadatak u ovom periodu. Osim toga, imaće priliku da izraze svoj kreativni potencijal, upoznaju se sa oblicima i bojama i na kraju, svojim radovima, iznenade roditelje. Cilj ove radionice je i da djeca nauče da mogu za igru iskoristiti  materijale dostupne u kući, poput tjestenina raznih oblika i veličina, razvijaju motoričke vještine, kreativnost, a sve to uz druženje sa vršnjacima.

Radionicu vodi studentkinja psihologije Aleksandra Vojvodić.

U petak, 4. marta, u 18 sati, biće održana kreativna radionica pod nazivom Sunce meni, sunce tebi, koja je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

U susret proljeću koje željno iščekujemo, djeca će imati priliku da na radionici kreiraju sunce svoga neba koristeći različite materijale. Cilj aktivnosti, pored zabave i druženja, jeste i podsticaj razvoja kako socijalnih, tako i motornih vještina. Takođe, tokom kreativnog rada djeca će imati priliku da međusobno razmjenjuju svoje znanje o proljeću, svoje prve asocijacije, kao i emocije koje proljeće u njima budi. Radionicu vodi studentkinja psihologije Nevena Leković.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply