OŠ Srbija sakupila 2.500 eura za djecu Džolića i tragično stradale Zumrite Nerde

Da humanost ne zna za granice, godine, vjersku i nacionalnu pripadnost, te da ni u teškim vremenima ne jenjava, pokazuje i skorašnja humanitarna akcija organizovana u barskoj OŠ Srbija. U zajedničkoj akciji nastavnika, učenika i roditelja učenika ove škole, prikupljeno je ukupno 2.500 eura za djecu Džolića, koja su prerano ostala bez oba roditelja, kao i za djecu tragično stradale Zumrite Nerde.

Sredstva su proslijeđena na račun NVU Žene Bara, koje su i pokrenule akciju pomoći.

V. d. direktorica OŠ Srbija Mirjana Vučević istakla je za Radio Bar i Bar Info da je ovo samo jedna od akcija koje je ova ustanova organizovala, te da je izuzetno zahvalna kolektivu, roditeljima i učenicima na odzivu.

„Izuzetan odziv članova kolektiva, učenika i roditelja učenika naše škole pokazao je koliko se zaista empatije sačuvalo u vremenu distance – fizičke i socijalne, te koliko nas tužna sudbina djece sve takne i pokrene na akt humanosti, sa željom da naša pomoć bude jedna od mnogih na putu njihovog oporavka i rasta“, kazala je Vučević.

Ona je izrazila nadu da humanitarnih akcija sa ovakvim i sličnim povodima više ne bude.

„Želim da nam djeca rastu u zdravim porodicama, uz podršku i zagrljaj svojih roditelja i postanu humanisti koji će prenositi duh solidarnosti i saosjećanja. Ova akcija je pokazala da smo mi kao škola, vaspitna, a ne samo obrazovna ustanova i sa roditeljima naših učenika, na pravom putu, putu stvaranja dobrih ljudi”, ponosno je istakla Vučević.

Izvor: Bar Info

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply