Raspisan konkurs za festival dječje pjesme Naša radost

Foto: podgorica.me

Javna ustanova Dječiji savez Podgorica raspisala je danas konkurs za Međunarodni festival dječje pjesme Naša radost 2022, koji će se održati 26. novembra.

Kako je saopšteno iz PG Biroa, na konkurs se mogu prijaviti neobjavljene kompozicije za djecu.

„Melodiju kompozicije potrebno je potpisati tekstom i harmonskim simbolima u tri primjerka u klavirskom izvodu, kao i partituru sa horskim aranžmanom, vodeći računa o opsegu dječjeg hora. Tekst kompozicije potrebno je dostaviti u tri posebno otkucana primjerka, a radni (demo) snimak na CD-u (dječji vokal uz pratnju najmanje jednog instrumenta)“, navodi se u saopštenju.

Iz PG Biroa su kazali da jedan kompozitor može slati najviše dvije  kompozicije i može biti autor najviše dva aranžmana.

“Odabrane kompozicije izvode djeca uzrasta do 13 godina, a izbor vokalnih solista za odabrane kompozicije vrši umjetnički direktor Festivala u saradnji sa autorima kompozicija. Solisti generalnu probu i takmičarsku priredbu izvode uživo. Kompozicije odabrane od strane Selekcionog žirija se otkupljuju i se ne mogu naknadno povući. Organizator zadržava pravo objavljivanja, snimanja i korišćenja odabranih kompozicija”, stoji u saopštenju.

Na Festivalu se dodjeljuju prva, druga i treća nagrada za kompoziciju, nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolji aranžman,  prva, druga i treća nagrada za interpretaciju, nagrada Dječjeg žirija Specijalne nagrade,  nagrada za najmlađeg učesnika, nagrada za najbolji scenski nastup i nagrada dječjeg hora “Zvjezdice”.

Kompozicije se, kako je saopšteno, dostavljaju od 15. februara do 15. aprila, a instrumentalni aranžmani najkasnije do 17. maja. Radovi se šalju pod šifrom, a rješenje šifre se dostavlja u posebno zatvorenim kovertama, na adresu: JU Dječji savez, sa naznakom za Našu radost 2022, Ul. Bokeška br. 2,   81000 Podgorica, Crna Gora.

Sve informacije u vezi  Festivala zainteresovani mogu dobiti kontaktom preko e-mail adrese [email protected] ili pozivom na brojeve telefona: +382 20 665 089; +382 20 665 090  i +382 20 665 086.

Izvor: gradski.me

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply