Poruke vršnjaka djeci koja se bore sa kancerom: Imate svu podršku ovog svijeta

Puno lijepih želja, ljubavi i podrške djeci koja se bore sa kancerom upućeno je danas iz učionice odjeljenja V2 cetinjske Osnovne škole Lovćenski partizanski odred. Na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, njihovi vršnjaci sa Cetinja poželjeli su im da budu jaki u svojoj borbi i da nikada ne posustaju. Motivacione poruke za hrabre mališane dio su radionice koje je za ovo odjeljenje osmislila njihova učiteljica mr Šejla Kajić.

Učenici su se kroz prezentaciju upoznali sa osnovnim terminima i načinima liječenja dječijeg kancera, nakon čega su odgledali edukativni film Udruženja Fenix, pod nazivom Mica ljepotica, o djevojčici koja se borila sa kancerom.

Radionica je završena pisanjem poruka za djecu koja se bore sa ovim bolestima, kao i snimanjem motivacionih video poruka učenika odjeljenja V2. Svojim vršnjacima, koji su veliki borci, poslali su iskrene poruke ohrabrenja i želje da u svojoj borbi istraju sve do pobjede.

Kako su saopštili iz ove cetinjske škole, video poruke su proslijeđene i udruženju Fenix, koje okuplja roditelje djece oboljele od kancera, kako bi, kako učenici ovog odjeljenja to kažu, „drugari sa ovom opakom bolešću znali da imaju svu podršku ovoga svijeta“.

Poruke đaka OŠ Lovćenski partizanski odred proslijeđene su i djeci koja se liječe u Kliničkom centru Crne Gore, a možete ih vidjeti na ovom LINKU.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply