Od ove sedmice opet radionice u nikšićkoj Igračkoteci i Razvojnom centru

U Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić, udruženja Roditelji, ove sedmice biće održane dvije radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Mališani će imati priliku da kroz zanimljive vježbe uđu u svijet joge, ali i da interaktivnim igrama razvijaju komunikacijske vještine i samopouzdanje.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 8. februara, sa početkom u 18 sati biće održana radionica, Joga za djecu, koju realizujemo u saradnji sa Yoga & climbing studio Nikšić.

Radionica počinje pričom o prirodi i životinjama, a djeca su u potpunosti uključena i zajedno sa instruktorkom oblikuju čas. Imitirajući mačku, psa, stojeći uspravno kao drvo, rukicama crtajući duge različitih boja, okrećuću glavu kao sova ili postajući kraljevi životinja kao pravi lavovi, djeca kroz igru uče da se fokusiraju na pravilno držanje kičme, jačaju koncentraciju, ali i mišiće.

Kroz zanimljive vježbe, osim tijela vežbaju i svoj fokus, toleranciju, upoznaju sebe i prirodu i ulaze u svijet joge.

Radionicu vodi Instruktorka joge Tamara Miljanić iz Yoga & climbing studio, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 11 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijeda, 9. februar, u 18 sati biće organizovana edukativna radionica, pod nazivom Zimska pričaonica, koju realizujemo u saradnji sa NVO Razboritost, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Kroz niz zanimljivih igara djeca će vježbati svoje komunikacijske vještine, sticati samopouzdanje u govoru pred grupom, kao i razvijati argumentovano izlaganje. Uz podršku drugima i izražavanje onoga kako se oni osjećaju tokom cijelog procesa, razvijaće i empatiju i emocionalnu inteligenciju. Broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu će voditi Milica Roćenović i Božo Vujačić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply