Likovni i literarni konkurs za osnovce

Povodom manifestacije Dani Dragana Radulovića, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada raspisao je konkurse za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu Daj, odrasli svijete, budi jednom dijete. Učenici od I do IV razreda imaće priliku da pokažu svoje likovno umijeće, dok će stariji osnovci pisati literarne radove na istu temu.

Pravo učešća imaju svi đaci crnogorskih osnovnih škola, a konkursi traju od danas, 5. februara do 15. marta.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata, na likovnom konkursu će biti izabrana i nagrađena tri najbolja rada. Nagrade za najuspješnije učesnike konkursa obezbjeđuje Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada kao glavni pokrovitelj manifestacije.

„Svaka škola, na osnovu izvršene predselekcije, dostavlja po tri odabrana rada (za svaki od navedenih razreda osnovne škole). Likovni radovi se šalju u originalu, a tehnika je po izboru, format/dimenzije blok V. U cilju obezbjeđivanja regularnosti i transparentnosti konkursa, likovne radove na poleđini treba potpisati šifrom i naznačiti razred, ime i kontakte škole. Radove potpisane punim imenom i prezimenom učenika Stručni savjet neće razmatrati. U posebnoj koverti dostaviti šifru, ime učenika koji je rad potpisao tom šifrom i razred u koji ide, ime mentora i škole“, navodi se u konkursu.

Na drugom, literarnom konkursu koji je namijenjen starijim osnovcima biće izabrana i nagrađena tri najbolja rada čiji su autori iz V i VI razreda, kao i tri u drugoj kategoriji, u kojoj će biti radovi iz VII, VIII I IX razreda.

Neki od uslova konkursa su da radovi mogu biti u poetskoj, proznoj ili dramskoj formi  i treba da budu otkucani u wordu (font: Times New Roman; veličina 12; prored: 1,5). Šifrovani radovi se šalju elektronskom poštom, dok je posebno potrebno poslati podatke o učenicima.

Detaljna uputstva i uslovi navedeni su u konkursu, koji će biti, osim u pojedinim medijima, objavljen i na društvenim mrežama na stranicama Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu i sport, kao i na nalozima manifestacije Dani Dragana Radulovića.

Kontakti za dodatne informacije su [email protected]; [email protected], kao i putem telefona 020/225-144; 020/225-168.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply