Podgoričanin optužen za prebijanje i silovanje maloljetnice

Više državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Podgoričanina D.P. koji je uhapšen zbog sumnje da je pretukao, pa silovao sedamnaestogodišnjakinju.

Prema navodima optužnice, D.P. je 23. jula prošle godine, oko tri časa poslije ponoći, u svojoj porodičnoj kući upotrebom sile prinudio na obljubu maloljetnu E.P. staru sedamnaest godina.

On je, kako navodi državni tužilac Armin Selmanović, dok je sa maloljetnicom i prijateljima sjedio u jednom od apartmana koji se nalaze u sklopu kuće, pozvao djevojku da izađu kako bi joj pokazao pogled sa kuće, što je ona prihvatila.

U trenutku kada se maloljetnica oslonila na betonski zid i osmatrala, prišao joj sa leđa i počeo da je ljubi po vratu, čemu se ona usprotivila i okrenula se licem prema njemu, nakon čega je jednom rukom uhvatio za vrat, udario joj dva šamara, čupao za kosu i davio je, pokušavajući da joj otkopča dugmad na farmericama.

U optužnici se dalje navodi da, kada je oštećena uspjela da ga odgurne i zakopča dugmad na farmericama, kako bi slomio otpor, silom je okrenuo i nagnuo je preko zida na stranu gdje je mogla da padne, jednom rukom je držeći za ruke, a drugom rukom joj otkopčao dugmad na farmericama koje su spale, pa je silovao.

Ubrzo je, kako se navodi u optužnici, ponovo silovao, pri čemu je šamarao, davio, čupao za kosu…

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply