Naredne sedmice dvije kreativne radionice

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice biće održane dvije nove kreativne radionice za djecu uzrasta od pet do 12 godina. U ponedjeljak će biti u prilici da kreiraju autentična neobična stvorenja iz šešira, dok je petak rezervisan za kreativne rukotvorine.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U ponedeljak, 7. februara u 18 sati biće održana likovna radionica pod nazivom Stvorenja iz šešira, koju realizujemo u saradnji sa školicom Moj Imaginarijum. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina.

Na kreativnoj radionici, djeca će izvlačenjem tri pojma, uz podstrek radioničarke, osmisliti autentično stvorenje kombinacijom dobijenih pojmova.  Na taj način, pustićemo slobodu kreativnosti i mašte i zajedno stvarati neobična stvorenja od voća, povrća, životinja i raznih ukrasa. Svako stvorenje će imati i svoje posebno ime.

Radionicu vodi likovna umjetnica Iva Ivanović koja je i jedan od autora projekta Moj Imaginarijum. Školicu Moj Imaginarijum vodi tako da djeci otvara vidike mašte i navodi ih da vjeruju svojoj kreaciji i intuciji. Ovog puta Moj Imaginarijum će podijeliti svoju magiju sa polaznicima radionice!

U petak, 11. februara sa početkom u 18 sati organizujemo novu zanimljivu radionicu pod nazivom Od krpice do mašnice, namijenjenu djeci uzrasta od 9 do 14 godina.

Djeca će na ovoj radionici naučiti koliko je koristan i zabavan ručni rad. Vidjeće da mogu uz pomoć mašte i vještine stvoriti unikatan rad, koji će svakodnevno koristiti. Znamo da je to vrednije od bilo kog skupog poklona, i da ručni rad nikada ne izlazi iz mode. Pravićemo mašne i šnalice od šarenih materijala. U toku radionice djeca će imati priliku da nauče osnove krojačkih vještina, te da sami mjere i kroje. Za kraj i finalni proizvod oprobaće se i u šivenju. Radionicu vodi učiteljica Milena Lopičić.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply