Narednih dana odluka: Ili online ili duži raspust

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta još nije donijelo odluku o tome da li će školski raspust da bude produžen za sedam dana ili će djeca u tom periodu pohađati nastavu na daljinu. Iz tog resora Vijestima su kazali da će po pitanju epidemijske situacije i mjera, pratiti i poštovati odluke nadležnih, odnosno preporuke.

„U stalnom smo kontaktu sa Sindikatom prosvjete i u koordinaciji sa njima narednih dana ćemo odlučiti koji je najbolji način nastave, da li će to biti da prva nedelja bude onlajn nastava, počevši kao što je i bilo planirano po Školskom kalendaru 24. januara ili da drugo polugodište u školama i predškolskim ustanovama počne sedam dana kasnije, odnosno 31. januara. Svima nam je cilj da našoj djeci sačuvamo zdravlje i da istovremeno dobiju što je moguće kvalitetnije obrazovanje u ovim uslovima. O svim odlukama koje donese MPNKS, javnost će biti blagovremeno obaviještena“, odgovorili su iz resora ministarke Vesne Bratić.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je juče da Institut za javno zdravlje  preporučuje da školski raspust u Crnoj Gori bude produžen sedam dana, ali da će konačnu odluku o tome donijeti MPNKS.

“Preporuka Instituta je da raspust bude produžen sedam dana, tako da drugo polugodište umjesto 24. januara počne 31. januara”, rekla je Borovinić Bojović na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da će časovi trajati pola sata, uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply