Nagradna igra, čajanka i takmičenje u sankanju na Orjenu

Foto: sharemontenegro.me

Agencija za razvoj i zaštitu Orjena organizovaće u narednom periodu nekoliko aktivnosti za djecu na širem području Vrbanja.  

Prema riječima direktorice Agencije Milje Vitorović, za najmlađe u Avanturističkom parku  na Vrbanju organizovaće nagradnu igru, od 15. januara do 15. februara. Sljedeći događaj biće Čajanka kod ludog šeširdžije, u okviru promocije staze zdravlja, na području Vrbanja i visočije, a narednog mjeseca za djecu će biti organizovano takmičenje u sankanju.

„Namjera je da se prikaže priča Alisa u zemlji čuda, s obzirom na to  da je zec simbol staze zdravlja. Kako je Alisa uplovila u svijet mašte, pozivamo djecu da sa nama duž staze, koja je označena tim simbolom zeca, dođu do Rujišta, na platou Vrbanja, laganim hodom nekih pola sata gdje će ih dočekati  likovi iz priče Alisa u zemlji čuda i druženje sa njima. Moći će da nauče i o evropskom zecu koji je nastanjen na Orjenu.  Kakva bi to čajanka bila bez čajeva?  Probaće i čajeve, domaće planinske iz našeg zaleđa“, objasnila je Vitorović.

Avanturističkim parkom na Vrbanju od 1. januara ponovo gazduje Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, odnosno, Park prirode Orjen. Najpovoljnije vrijeme, u ovim uslovima, za posjete parku je od 12 do 16 časova.

„Gazdovanje nad parkom preuzeli smo od 1. januara, pa smo i htjeli da započnemo na ovako fin način ponovno poslovanje Avanturističkog parka. U okviru nagradne igre za djecu u trajanju od 15. januara do 15. februara, izvlačenje nagrade planirano je 18. februara. Sve  naše aktivnosti zavise od vremenskih prilika. Ukoliko bude loše vrijeme sa ledom i snijegom, produžićemo period trajanja nagradne igre, o čemu ćemo obavještavati na FB stranici, Parka prirode Orjen i Avanturističkog parka, putem instagrama i javnog servisa“, navela je Vitorović.

Treći događaj u organizaciji Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, odnosi se na takmičenje u sankanju u februaru i martu. Agencija će omogučiti djeci da pozajme (bez naknade) sanke za snježne čarolije.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply