Novogodišnji paketići Ministarstva zdravlja za djecu iz Učionice Družionice

Ministarstvo zdravlja Crne Gore obezbijedilo je i danas uručilo 81 poklon paketić za djecu iz Podgorice koja su uključena u socijalni servis Učionica Družionica, udruženja Roditelji.

Poklon paketiće Ministarstva zdravlja danas su dobila i sva djece koja se nalaze na bolničkom liječenju u crnogorskim bolnicama.

Učionica Družionica – servis, koji funkcioniše od 2017. godine, okuplja djecu koja žive u ekstremnom siromaštvu i već godinama im pruža kontinuiranu individualnu i grupnu podršku. Program se sprovodi u Igračkoteci i Razvojnom centru Podgorica, realizuje se zahvaljujući predanom radu volontera i finansijskoj podršci privatnog sektora i građana, a trenutno okuplja oko 80 mališana.

Učionica Družionica je dio programa podrške Udruženja Roditelji namijenjenih socijalno ugroženim porodicama, s ciljem da im se osim obezbjeđivanjem jednokratne pomoći pomogne i u savladavanju školskog gradiva kako bi se posebna pažnja usmjerila na podršku pri obrazovanju, socijalizaciji i razvoju. Volonteri koji su uključeni pružaju podršku djeci, odnosno pomoć u izradi domaćih zadataka i motivišu ih da nastave obrazovanje, a osim toga, organizuje se i veliki broj kreativnoedukativnih i psiholoških radionica za najmlađe. Sa djecom se radi i na razvijanju socijalnih vještina, a za sve njih koji dolaze u Učionicu Družionicu obezbjeđuju se užina i prevoz.

Kroz podršku u učenju i motivaciju za nastavak obrazovanja, Udruženje Roditelji pokušava da utiče na izlazak iz kruga siromaštva u kome se porodice nalaze.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović uručila je danas poklon paketiće i djece koja su na bolničkom liječenju u Institutu za bolesti djece kao i Opštoj bolnica Nikšić.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply