Tri predstave na poklon djeci Budve

JU Grad teata” i OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“, u saradnji sa Budvanskom školom glume povodom novogodišnjih praznika poklanjaju djeci Budve tri predstave. Kako je najavljeno, biće izvedene u četvrtak, 30. decembra u svečanoj sali OŠ “Stefan M. Ljubiša”.

Iz Budvanske škole glume su saopštili da je prva predstava, koja počinje u 10 časova, Rasprodaja snova, po tekstu Elizabete Georgijev.

„Cilj ove predstave je da pokaže kako likovi iz bajki – Robin Hud, Crvenkapa, Pipi Duga Čarapa, kao i radnici biblioteka doživljavaju i rješavaju problem nečitanja kod djece i omladine. Danas, u jeku tehnoloških otkrića i dostignuća, interneta i društvenih mreža, kao i upotrebom mobilnih telefona sve manje djece čita knjige. Zaboravili smo koliko je uticaj čitanja važan za njihov razvoj i formiranje ličnosti. Riješili smo da vas podsjetimo na to i da vas stimulišemo da se ponovo učlanite u biblioteku i budete njen redovni član i prijatelj knjige. U predstavi učestvuju učenici 4. i 5. razreda”, naveli su iz Budvanske škole glume.

Druga predstava “Prva žurka” po tekstu Todea Nikoletića počinje u 11 časova.

„Ova predstava nas vraća u period djetinjstva, prvih zaljubljivanja, nevinih misli i postupaka. Posvećena je adolescentima, tačnije djeci koja po prvi put prolaze kroz period prvog zaljubljivanja i udvaranja na njima svojstven način. Govori o njihovim ‘slatkim mukama’, o tome kako dječaci posmatraju djevojčice u tom periodu, kao i kako one posmatraju njih. Kako se oni pripremaju za sastanak, ko ih tome podučava, kako se bore sa strahovima i nesigurnostima? Na simpatičan i komičan način, sve ovo će publici predstaviti učenici 6. i 7. razreda osnovne škole.”

Treća predstava Psihoterapija, rađena po tekstu Duška Radovića, počinje u 12 časova.

„Sačinjavaju je duhovite priče iz ugla različitih žena i muškaraca o ljubavi, sreći, životu i zajedničkom življenju. Te svoje priče oni iznose na psihoterapiji. Posmatrajući muški svijet iz ženske perspektive, kroz humor ali i gorčinu, analizira se sve ono što svakodnevno živimo. Predstavu izvode učenici 8. i 9. razreda osnovne škole, kao i srednjoškolci iz prvog razreda”, stoji u najavi programa.

Predstave su rađene u režiji glumice Jovane Todorović, koja vodi Budvansku školu glume, kao i asistentkinje Monje Vuksanović, takođe glumice.

Iz JU Grad teatar su istakli da i ovim programom nastavljaju da podstiču i daju podršku njegovanju pozorišne kulture u gradu kod djece školskog uzrasta, sa nadom da će ona nastaviti da prate pozorište i u budućnosti, bilo kao publika, bilo kao samostalni stvaraoci.

„Ulaz se neće naplaćivati, a obavezno je posjedovanje COVID-propusnice za starije od osamnaest godina”, naglasili su iz Grad teatra.

Izvor: RTV Budva

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply