Pri kraju radovi u vrtiću “Dragan Radulović”

Radovi u vrtiću “Dragan Radulović” na Starom aerodromu privode se kraju, a ove sedmice trebalo bi da bude poznato kada će posljedice havarije u tom objektu biti u potpunosti sanirane i kada će djeca moći da se vrate, saopšteno je iz podgoričke Javne predškolske ustanove „Đina Vrbica“.

U objektu vrtića, koji je sagrađen prije samo tri godine, početkom novembra došlo je do pucanja vodovodne cijevi.

Voda, koja je vrlo brzo poplavila prostoriju vrtića sa vodovodnim cijevima, došla je u kontakt sa elektro-instalacijama i razvodnim kutijama.

Iz JPU “Đina Vrbica” su podsjetili da je u tom objektu do sada završeno 80 odsto radova, odnosno da je sanirana vodovodna i elektro infrastruktura.

„U toku je ispitivanje ispravnosti stanice koja reguliše sistem grijanje/hlađenje objekta“, naveli su iz JPU „Đina Vrbica“. 

Do kraja ove sedmice Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta trebalo bi, kako su istakli iz JPU, da dobije izvještaj o sprovedenim radovima.

„Na osnovu toga ćemo konačno imati konkretnu i preciznu informaciju o tome kada će naši mališani moći da nas obraduju svojim prisustvom u VJ Dragan Radulović“, saopštili su iz JPU „Đina Vrbica“.

U januaru dežurstvo u šest vrtića

U toj ustanovi u toku je i organizacija vaspitno-obrazovnog rada tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika i zimskog raspusta.

Prikupljeni su podaci od roditelja o broju zainteresovane djece koja će tokom januara boraviti u vrtiću, a dežurstav će tokom raspusta biti organizovana u šest objekata.

„Vaspitno-obrazovni proces će se realizovati po sistemu dežurstva, u skladu sa kriterijumom optimalne veličine grupa i striktno vodeći računa o poštovanju epidemioloških mjera, a u dogovoru sa roditeljima. Naime, rukovodimo se time da dežurni vrtići u kojima će djeca boraviti teritorijalno budu blizi vaspitnim jedinicama koje inače pohađaju“, kazali su iz JPU „Đina Vrbica“.

Za radne dane 4. i 5. januar – dežurna vaspitna jedinica će biti „Đina Vrbica“. U periodu od 10. do 21. januara radiće objekti Poletarac (Ul. Radosava Burića, bb – Zabjelo), Mali Princ (Ulica Velimira Stojanovića, bb – Zagorič), “Đina Vrbica” (Bulevar Save Kovačevića, bb), “Jelena Ćetković 1” (Ul. Spasoja Raspopovića, bb – Konik), Zvjezdani vrt (Golubovci, bb) i Dječija radost (Magistralni put Tuzi, u blizini JU OŠ „Mahmut Lekić”).

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply