Vrtić Pinokio obradovao donacijom djecu iz Učionice Družionice

Privatna predškolska ustanova Artić Pinokio uručila je danas donaciju namijenjenju djeci uključenoj u socijalni servis Učionica Družionica, udruženja Roditelji.

Mališani koji pohađaju vrtiće Artić Pinokio, njihovi roditelji i zaposleni u ovoj ustanovi i ove godine su, kao i prethodnih, pokazali svoju humanost pomažući dječacima i djevojčicama iz socijalno ugroženih porodica, koja su uključena u ovaj socijalni servis.

Prikupili su i donirali za njih školski pribor, igračke, slatkiše, sredstva za higijenu i garderobu, a dio igračaka namijenjen je i za fond Biblioteke igračaka.

Osim prikupljenih stvari za djecu, drugari iz PPU Artić Pinokio će kao i prethodnih godina, u utorak 23. decembra organizovati i Humanitarni novogodišnji bazar, na kojem će skupljati novčane donacije za Učionicu Družionicu.

Prema riječima koordinatorke tog servisa Tanje Ašanin, sve dosadašnje donacije PPU Artić Pinokio iskorišćene su za održavanje Učionice Družionice, ali i za podršku talentima i interesovanjima djece koja su uključena u rad. Tokom cijele godine oni redovno dolaze, uče, rade domaće zadatke i druže se.

„U Učionici Družionici udruženja Roditelji se trudimo da im obezbijedimo materijal za rad, užinu, kao i prevoz za djecu koja žive na udaljenim mjestima, a u tome nam velikim dijelom pomažu brojni donatori, među kojima je već godinama i ova privatna predškolska ustanova”, kazala je Ašanin, uz zahvalnost vrtiću Pinokio na dosadašnjoj pomoći.

Cilj Učionice Družionice je pružanje podrške obrazovanju, razvoju i socijalnoj integraciji djece iz socijalno ugroženih porodica.

Program se sprovodi u Igračkoteci i Razvojnom centru Podgorica od novembra 2017. godine, a realizuje se zahvaljujući donacijama i volonterima koji sa djecom uče, pomažu im i igraju se.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply