Podrška osnivanju banke humanog mlijeka

Kopredsjednice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak i Vesna Pavićević predstavile su danas projekat osnivanja banke humanog mlijeka u Crnoj Gori predstavnicima Banke humanog mlijeka Hrvatske  i UNICEF-a, koji su im obećali podršku i pomoć u realizaciji te ideje.

Kako je saopšteno, one su razgovarale sa Anitom Pavičić Bošnjak iz hrvatske Banke humanog mlijeka i predstavnicima UNICEF-a u Crnoj Gori, Idom Ferdinandi, koordinatorkom Programa za rani razvoj djeteta i Stevanom Stanišićem, koordinatorom za monitoring i planiranje.

„Pavičić-Bošnjak je, zbog velikog iskustva koje ima u ovoj oblasti, dala korisne smjernice i savjete u vezi sa procedurom osnivanja Banke, te istakla značaj humanog mlijeka, kao lijeka za prijevremeno rođene bebe, ali i značaj samog dojenja i podršku koju UNICEF daje ovoj vrsti projekata. Ferdinandi je izrazila spremnost ove organizacije da značajno podrži osnivanje banke humanog mlijeka u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju Ženskog kluba.

Kopredsjednice Bošnjak i Pavićević napomenule su da je od velikog značaja animirati nadležne organe koji bi učestvovali u realizaciji ovog projekta. Istakle su i značaj podizanja svijesti javnosti o dojenju i osnivanju banke humanog mlijeka na čemu će, kako su kazale, Ženski klub u narednom periodu intenzivno raditi.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply