Glavni grad: Decembar u znaku sporta

Foto: Glavni grad

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, u susret obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice – 19. decembra, pripremio je bogat sportski program.

„Kako je decembar mjesec našeg grada, a sport zaštitni znak Podgorice, odlučili smo da ga obilježimo i na ovaj način. U okviru proslave Dana oslobođenja Podgorice, Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa klubovima u narednih nekoliko dana organizovaće, uz poštovanje epidemioloških mjera, veliki broj sportskih manifestacija”, naveli su iz Glavnog grada.

Program počinje 12. decembra, kada će se u SC Morača, u saradnji sa Karate klubom “Budućnost”, organizovati Karate kup oslobođenja. Istog dana biće organizovan i Džudo turnir oslobođenja, koji će se održati u Gimnaziji “Slobodan Škerović “ u saradnji sa Džudo klubom “Milenijum”, kao i fudbalski turnir koji će trajati do 19. decembra. Turnir se organizuje u saradnji sa FK Dadex, a održaće se u Sportskom centru Dadex.

„Bogat program očekuje nas i 18. decembra kada će biti upriličena tradicionalna trka „Veliša Mugoša“. Trka će kao i svake godine biti upriličena na Gorici, a dio organizacije su Atletski savez Crne Gore i Atletski klub Podgorički maraton. Ruta trke je stazom oko Spomenika Partizanu borcu. Na Dan oslobođenja Podgorice, u saradnji sa ŽRK Podgorica 2013, u SC Morača biće organizovan Međunarodni rukometni turnir. Istog dana, u saradnji sa BK Džada, biće upriličena biciklistička tura kroz Podgoricu“, najavili su iz Glavnog grada.

Osim tih manifestacija, u saradnji sa GK Enigma, biće održani i časovi gimnastike na otvorenom, kao i Dan sportske rekrecije, gdje će sugrađani biti u prilici da igraju pikado, bago, navlačenje konopca, badminton, stoni tenis i mnoge druge igre, a organizaciju će pomoći Sportsko-rekreativno društvo Podgorica.

„Na samom kraju bogatog sportskog decembra održaće se i turnir u stonom tenisu Podgorica open. Turnir će biti organizovan od 24. do 27. decembra, u saradnji sa SK Spin. Takođe, održaće se i Novogodišnji odbojkaški turnir Moja Podgorica, u sardanji sa Odbojkaškim klubom Budućnost Volley. Glavni grad će i u narednom periodu aktivno nastaviti da radi na podizanju svijesti o zdravim stilovima života, važnosti sporta i fizičke aktivnosti”, poručili su iz Glavnog grada.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply