Za Tužilaštvo ponašanje muškarca na Zabjelu samo remećenje javnog reda i mira

Muškarac, koji je na Zabjelu zaustavljao djevojčice, pokušavao sa njima da komunicira dok se u isto vrijeme neprikladno dodirivao i pokazivao im neprimjerene sadržaje, “nije ugrozio ili povrijedio nijedno osnovno ljudsko pravo i slobodu maloljetnica”, smatraju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Kako je za RTCG izjavio portparol ODT-a, državni tužilac Vukas Radonjić, učinilac je samo remetio javni red i mir.  

“Državni tužilac je dao obavezujući nalog policiji da se lice liši slobode i da se sprovede sudiji za prekršaje nadležnog suda, jer je čl. 7 st. 2 Zakona o javnom redu i miru, između ostalog, propisano da će se kazniti novčanom kaznom od 250 do 1.000 eura ili zatvorom do 60 dana onaj ko se na javnom mjestu ponaša naročito drsko, bestidno i uvredljivo. Učinilac nije ugrozio ili povrijedio nijedno osnovno ljudsko pravo i slobodu maloljetnica, već je preduzeo radnje kojima na javnom mjestu vrijeđa moral i na nedozvoljen način remeti javni red i mir”, saopštio je portparol i državni tužilac ODT-a u Podgorici, Vukas Radonjić.

Roditelji jedne desetogodišnje djevojčice podnijeli su juče prijavu protiv mladića, koji je, kako tvrde, zaustavio prethodnog dana u Ulici Buda Tomovića na Zabjelu, dok se vraćala iz škole “Oktoih” i neprikladno se ponašao. Sudeći po onome što je djevojčica prenijela roditeljima, dok je sjedio u vozilu i razgovarao sa njom muškarac se dodirivao na neprimjeren način.

U međuvrmenu, nakon današnjeg privođenja kod sudije za prekršaje i odlaganja suđenja, osumnjičeni je pušten na slobodu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply