Poslije pregleda specijaliste pacijenti se neće vraćati po nove upute u Dom zdravlja

Novi sistem zakazivanja Brže do ljekara rješava probleme pacijenata koji su trpjeli zbog birokratije, jer su morali da šetaju od jednog do drugog ljekara, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović predstavljajući novi sistem.

Ona je objasnila da će pacijent na licu mjesta moći da od specijaliste dobije termin za novi pregled ili drugog specijalistu.

Borovinić Bojović je ukazala na to i da su se izabrani ljekari do sada žalili da pola radnog vremena potroše na pisanje uputa.

„Sada smo ih rasteretili, pa očekujem da će svaki ljekar imati tri sata više da se posvete svojim pacijentima”, navela je ministarka zdravlja. Prema njenim riječima, biće više posla za specijaliste, ali da će, istovremeno, bolje pratiti pacijenta.

“Naporno i dugo smo radili, kako bismo omogućili pacijentima uštedu vremena, novca”, dodala je Borovinić Bojović.

Kazala je i da je produženo vrijeme prvih pregleda kod izabranih ljekara, ali i specijalista i subspecijalista.

Direktor Direktorata za digitalno zdravlje Aleksandar Sekulić istakao je da je analiza zatečenog stanja identifikovala nepovezan i time neefikasan sistem.

“Ljekari neće morati da se bavi administracijom, već da se posvete pacijentima. Uskoro, to je naredna faza, pacijent neće morati da brinu o svojoj medicinskoj dokumentaciji, već će biti integrisana u elektronski zdravstveni karton, pa će biti doostupna i ljekaru i pacijentu u svakom momentu”, kazao je Sekulić.

Direktorka Kliničkog centra Ljiljana Radulović kazala je da se za 10 kalendarskih dana iz domova zdravlja pošalje oko 7.500 uputa za pregled najvećoj zdravstvenoj ustanovi.

“Kontrole su 80 odsto tih uputa. S obzirom na to da će pacijenti od danas termine dobijati u KC, to znači da ćemo za tih 10 dana uštedjeti pet i po hiljada pacijenata koji odlaze ka izabranim ljekarima. Mjesečno govorimo o oko 15.000, a godišnje od oko 180.000 uputa. Na taj način građane štitimo dodatnih kontakata”, kazala je Radulović.

Naglašava da je svjesna da novi sistem znači dopunski napor za specijaliste i njihove medicinske sestre, odnosno tehničare u svim bolnicama.

“Ali naš konačni cilj je zadovoljan pacijent”, poručila je ona.

Neurolog u Kliničkom centru, dr Sanja Gluščević, koja je u prethodnih 10 dana testirala sistem, kazala je da će pacijenti u opštoj bolnici ili KC “odmah dobiti termine koji specijalista indikuje”.

“Neće biti potrebe za vraćanje po upute kod izabranih ljekara, čime je rasla frustracija i pacijenata i specijalista, dijagnostika, a nerijetko, i liječenje odlagani”, kazala je ona.

Doktorka Milena Sojić iz podgoričkog Doma zdravlja kazala je da je stari sistem zakazivanja onemogućavao izabranog ljekara da se posveti pacijentu, da radi na preventivnim i skrining pregledima, prepozna bolest u ranim fazama i preduprijedi je.

Odgovarajući na pitanje o dužini čekanja na specijalističke preglede, Radulović je kazala da su na sajtu KC dostupne liste čekanja za svaki pregled, odnosno uslugu te ustanove.

“Osim tih termina, postoje i interventni termini, pa se svaki pacijent koji je ugrožen odmah pregleda u KC”, kazala je ona.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply