Vrtić “Dragan Radulović” i dalje zatvoren, u toku nabavka djelova

Foto: Dan

Kada će se djeca iz vrtića “Dragan Radulović” na Starom aerodromu vratiti u svoje učionice još nije poznato, jer šteta u tehničkoj prostoriji nastala usljed poplave nije sanirana, a u toku je nabavka rezervnih djelova naručenih u inostranstvu.

U nedjelju 7. novembra pukla je vodovodna cijev i poplavljene su cjelokupne elektroinstalacije u tehničkoj prostoriji u okviru objekta. Havarija nije mala, ali spoj vode i struje mogao je da izazove mnogo teže posledice.

“Šteta je definitivno pričinjena. Čekaju se neki djelovi iz inostranstva, a uradiće se i preprojektovanje, jer je na jednom mjestu vodovod i elektrika. Elektrika će morati da se prebaci na drugo mjesto. Imamo nešto i za termo-mašinske instalacije što moramo raditi. Kvar ne može da se sanira dok nam taj dio ne stigne, a očekujemo ga za nekoliko dana. Sporno je što se bez tog dijela ne može ispitati dio vezan za klimatizaciju, jer je on bio pod vodom“, kazao je glavni državni arhitekta Mirko Žižić.

On ističe da u ovoj situaciji ne mogu brže da rade, posebno jer se čeka nabavka tog dijela iz inostranstva.

„Ako stigne u ovih nekoliko dana onda bi taj dio problema vezan za struju mogao da bude relativno brzo otklonjen. Međutim, postoji opasnost da klimatizacija ne funkcioniše, a bez grijanja djeca nikako ne mogu tu boraviti. To ćemo sve provjeriti kada nam stigne poručeni dio“, kazao je Žižić.

Upravi JPU “Đina Vrbica” zbog ovog problema obratio se i Savjet roditelja tražeći podrobnije informacije o svemu.

„Saglasni smo sa vašim predlogom da bi bilo poželjno redovno informisati roditelje o problemu u funkcionisanju VJ “Dragan Radulović”, čiji se kraj, nadamo se, bliži. Završen je inspekcijski nadzor i utvrđivanje stepena oštećenja na objektu. Kao što i sami možete zapaziti, riječ je o problemu ogromnih razmjera, koji je zahtijevao kompletnu izmjenu vodovodne i elektro-instalacije. Posao na vodovodnoj infrastrukturi je završen, a sanacija elektro instalacija u toku. Trenutno smo u fazi nabavke potrebnih djelova, koji su jako skupi i koji bi trebalo da stignu iz inostranstva. O narednim koracima ćemo vas pravovremeno informisati. Iskreno se nadamo da ćemo ubrzo podijeliti neke radosnije vijesti i moći da damo konačnu i definitivnu informaciju o povratku mališana u VJ “Dragan Radulović”,  piše u odgovoru uprave upućenom Savjetu roditelja.

Djeca iz vrtića na Starom aerodromu raspoređena su u tri susjedne vaspitne jedinice, što u vanrednim uslovima koje nameće epidemija koronavirusom dodatno otežava funkcionisanje svima. Vrtić ima 3.000 kvadrata, a otvoren je 7. septembra 2018. godine. Izgradnja je koštala 2,7 miliona eura, dok je Glavni grad uložio zemljište od 9.119 kvadrata, vrijedno oko 1,8 miliona eura.

Izvor: Dan

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply