Uhapšen muškarac iz Plava osumnjičen da je obljubio i silovao trinaestogodišnju djevojčicu

Policija je danas u Plavu, po nalogu Višeg državnog tužilašta u Bijelom Polju, lišila slobode U.M. (27) iz Plava zbog sumnje da je silovao i obljubio djevojčicu od 13 godina.

Ovaj slučaj je prethodnih dana uznemirio crnogorsku javnost kada se saznalo da je oženjeni muškarac i otac dvoje djece obljubio i odveo u svoj dom kao drugu ženu trinestogodišnju djevojčicu iz Plava.

On je, kako se sumnja, 6. aprila 2020. godine izvršio krivično djelo silovanje na štetu ženske osobe koja je u tom trenutku imala 12 godina, na način što je upotrebom psihoaktivne supstance prethodno onesposobio djevojčicu.

“Krivično djelo obljuba sa djetetom osumnjičeni je izvršio u julu 2021. godine na štetu iste djevojčice na način što je, kako se sumnja, prilikom susreta sa njom imao seksualne odnose iako je bio svjestan da ima 13 godina i da je psihički i fizički nezrela”, navodi se u saopštenju policije. 

Protiv U.M. prethodno je podnijeta krivična prijava državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo vanbračna zajednica sa maloljetnikom.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply