Svakog vikenda u decembru radionice i predstava za najmlađe

U susret novogodišnjim praznicima, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada pripremio je za decembar program Dječji vikendi, u okviru kojeg će za najmađe sugrađane biti organizovane radionice i predstave.

Kako su najavili, djeca će biti u prilici da subotom učestvuju na radionicama za izradu novogodišnjih ukrasa, a nedjeljom će za njih biti izvođena predstava Čarobna knjiga.

Prva radionica već je završena, a ostale tri planirane su za 4, 11. i 18. decembar u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, od 11 do 12.30 časova.

Novogodišnja predstava Čarobna knjiga, biće prvi put izvedena u nedjelju 5. decembra u 11 časova, u Dječjem parku u Bloku VI (iza Ruskih kula). Izvođenje iste predstave za djecu zakazano je i za 12. decembar u 10.30 časova, u Dječjem parku na Starom aerodromu, kao i 26. decembra u 11 časova u Sportsko-rekreativnom parku na Zabjelu.

Predstava je namijenjena djeci i odraslima koji i dalje vjeruju u čaroliju i magiju koju donose Nova godina i njen vjesnik Djeda Mraz.

Priča prati sestru i brata koji uoči dočeka Nove godine suprotstavljaju svoje vjerovanje, odnosno nevjerovanje u Djeda Mraza. Kroz priču o odrastanju, ljubavi, povjerenju i porodičnim vrijednostima, publika će moći da proživi emotivne i zabavne situacije i uoči novogodišnjeg slavlja se podsjeti na snagu ljubavi i vjere u bolje dane koje Nova godina treba da donese. Tekst i muziku za predstavu uradio je Dejan Đonović, a scenografiju Smiljka Šeparović. U predstavi igraju Branka Femić/Marija Đurić, Goran Slavić i Dejan Đonović. Ulaz na programe biće besplatan, a redari će provjeravati COVID propusnice.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply