U utorak dan otvorenih vrata o eUslugama za roditelje

Predstavnici javne uprave razgovaraće u utorak, 30. novembra sa roditeljima o tome koje elektronske usluge planiraju da uvedu za porodice u Crnoj Gori u narednom periodu, ali i o onim koje sada pružaju i kako će ih unaprijediti.

Udruženje Roditelji organizuje online dan otvorenih vrata Roditelji pitaju, koji će biti posvećen uvođenju eUsluga za roditelje i djecu u nekoliko oblasti – zdravstvo, obrazovanje, dječija, socijalna zaštita kao i matične knjige rođenih.
 
U toku online događaja, koji će roditelji moći da prate na Facebook stranici portala Roditelji.me imaće priliku da pitaju sve što ih zanima u vezi sa postojećim eUslugama i sugerišu predstavnicima javne uprave koje bi nove trebalo da uvedu. Oni koji neće moći da prate događaj u predviđenom terminu za njegovo održavanje, sva pitanja mogu slati u inbox Facebook stranice portala Roditelji.me ili na mail adresu [email protected] .

Roditeljima će od 11 sati biti na raspolaganju Vesna Simonović iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, Marina Matijević iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Aleksandra Bigović Džankić iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Vesna Vujošević iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja i Milorad Radojičić iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Udruženje Roditelji planira u narednom periodu da sprovede niz aktivosti koje treba da rezultiraju uspostavljanjem elektronskih usluga i servisa za roditelje, kroz projekat Roditelji na dnevnom redu.

Udruženje se pridružilo Nacionalnoj mreži za digitalnu agendu u Crnoj Gori. Mreža je formirana u okviru projekta ICEDA odnosno Povećanje građanskog angažmana na polju digitalne agende. Cilj ICEDA projekta je povećanje upotrebe e-usluga i omogućavanje svim građanima regiona da iskoriste benefite digitalne transformacije. Stoga će se kroz ICEDA projekat promovisati Digitalna agenda EU i davati doprinos u rješavanju pitanja koji onemogućavaju široku upotrebu e-usluga, uz uvođenje novih i kvalitetnih usluga na svim nivoima.

Projekat „Povećanje učešća građana na polju Digitalne agende – ICEDA“ sprovode Fondacija Metamorfosis (Severna Makedonija), Open data Kosovo (Kosovo), Akademija za eUpravu (Estonija), CRTA – Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (Srbija), NVO 35mm (Crna Gora) i Levizja Mjaft! (Albanija).

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply