Darija Gilić pobjednica festivala Naša radost

Foto: Promo – Montenegro/Sergej Zabijako

Pobjednica Festivala dječje pjesme Naša radost 2021, koji je održan juče, je Darija Gilić sa pjesmom Tate. Muziku i tekst potpisuje Nataša Latković, a aranžman Mihailo Radonjić.

Drugu nagradu za kompoziciju osvojila je Ana Klepić za pjesmu Hvala, a treću Mirsad Serhatlić za numeru Glas razuma.

Nagradu dječjeg hora Zvjezdice i dječjeg žirija dobila je Sofija Đurić za pjesmu Marijači.

Nagrada za najmlađeg učesnika uručena je Sari Mudronji, a za scenski nastup Hani Todorić. Nagrada za tekst otišla je u ruke Sulejmanu Beću Kujeviću za pjesmu Dio neba, a za aranžman Ladu Lešu za numeru Danas je novi početak. Priznanje za najboljeg solistu osvojio je Jure Banović, drugi je Uroš Botunjac, a treća Sofija Đurić.

Festival je održan u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ u Podgorici.

Solisti su zaplovili morem mašte i pjesme, a na tom putovanju pridružio im se hor Zvjezdice. Prva je na palubu stala Milena Markolović iz Podgorice i donijela Glas razuma. Uslijedile su Lena Jakšić iz Herceg Novog sa pjesmom Prva ljubav, Valerija Veljović iz Podgorice sa numerom Plava pegla, Ivan Vojnić iz Tivta sa Boje moje, Uroš Milačić iz Podgorice sa pjesmom Mali šerif, Nina Nakić iz Podgorice sa Hvala, Korina Postružin iz Zagreba sa Danas je novi početak, Darjan i Dorotea Simjanoski iz Skoplja sa Babino sonce, Asja Džogović iz Bijelog Polja sa Dio neba, Uroš Botunjac iz Beograda sa pjesmom Čudan lavež, Hana Todorić iz Kikinde sa Buvlja pesma, Lara Ćorsović iz Podgorice sa Ja sam dijete, Sofija Đurić iz Podgorice sa Marijači, Darija Gilić iz Podgorice sa Tate, Jure Banović iz Omiša sa Samo malo blesav i Sara Mudronja iz Danilovgrada sa Da l’ je ljubav to.

Organizator festivala je JU ,,Dječji savez” iz Podgorice.

Izvor: mnemagazin.me

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply