Prva sedmica decembra rezervisana za muziku i čitanje

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice počinje sa novogodišnjim programom i aktivnostima. U srijedu će biti održana muzička radionica za predškolarce, dok je petak rezervisan za čitalačku radionicu o avanturi u magičnoj noći.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

Ulaznica za decembarske  radionice je donacija igračke ( nove ili očuvane, edukativne, društvene, didaktičke igre, knjige) za Biblioteku igračaka.

U srijedu, 1.decembra u 19 sati počinje muzička radionicu pod nazivom Vrijeme je za muziciranje, koju realizujemo u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od tri do šest godina.

U duhu novogodišnjeg raspoloženja, koje nam nikako ne može proteći bez muzike, djeca će na ovoj radionici učiti pjesme koje će rado pjevati tokom praznika. U toku radionice imaće priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviraju na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Osim toga, razvijaće i samopouzdanje, timski rad i imati priliku da izraze kreativnosti i da sa strpljenjem pristupaju novim izazovima. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adžić.

U petak 3. decembra u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Magična avantura u najčarobnijoj noći u godini. Radionicu organizujemo u saradnji sa  dječijim kulturnim centrom Čigralište, a namijenjena je djeci od 5 do 7 godina.

Glavni cilj radionice je da kroz pažljivo osmišljene aktivnosti djeci jačamo pažnju, koncentraciju, socijalne vještine i izražavanje. Uz čitanje i razgovor, za polaznike radionice smo pripremili zanimljive jezičke igre i likovne zadatke, a njihov trud će kao i uvijek biti nagrađen diplomama.

Zajedno sa učesnicima radionice otkrićemo šta je tako posebno kod Djeda Mraza i njegove čudne družine prijatelja. Mali vilenjak Paluk se sprema da to otkrije, dok doživljava nevjerovatnu avanturu u najčarobnijoj noći u godini.

Kombinacijom različitih sadržaja, sa djecom ćemo raditi na širenju rječnika, poštovanju drugih učesnika i podsticanju mašte i kreativnosti. Radionicu vodi profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply