Ulaznica za decembarske radionice – donacija za Biblioteku igračaka

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica, u decembru obilježava šest godina druženja, učenja, igre i zabave sa mnogobrojnim predškolarcima i osnovnoškolarcima koji žive u Glavnom gradu, ali i njihovim roditeljima. Ovogodišnja proslava rođendana posvećena je obnavljanju i upotpunjavanju fonda Biblioteke Igračaka, pa će donacija biti “ulaznica” za sve decembarske radionice.

U toku akcije Mjesec darivanja, Zajedno za Igračkoteku, čiji je slogan Igračku daruj, drugare obraduj! ulaznica za novogodišnje radionica biće očuvana ili nova edukativna igračka. Dobrodošle su sve didaktičke, edukativne, društvene igre, bajke i knjige, nove ili očuvane koje su funkcionalne za igru i učenje.

Ideja je, da na ovaj način, za šesti rođendan Igračkoteke, svi zajedno damo doprinos i obnovimo fond Biblioteke, kako bi roditelji i djeca imali raznovrsniji i bogatij izbor u toku godine.

Besplatne usluge koje pruža servis Igračkoteka i Razvojni centar kao što su iznajmljivanje igračaka i knjiga kao i radionice za djecu pokazale su se izuzetno svrsishodnim od kada su uspostavljene. Pozitivno utiču na izgradnju važnih vrijednosti i stavova kod djece, uspješno doprinose njihovom psiho-fizičkom razvoju, jačaju solidarnost i zajedništva, ali su i značajna ušteđevina roditeljima. Zbog toga će udruženje Roditelji nastaviti da ih pruža i unaprjeđuje, ali je ujedno važno da i roditeljska zajednica bude uključena i da podržava ove besplatne servise na načine poput uključivanja u akciju Mjesec darivanja, Zajedno za Igračkoteku.

Igračkoteka i Razvojni centar i Biblioteka Podgorica funkcioniše od decembra 2015. godine. U okviru Razvojnog centra, svake sedmice se organizuju besplatne kreativno-edukativne radionice, za djecu različitih uzrasta. Biblioteku igračaka, koja trenutno broji preko 2.600 igračaka i knjiga, svakodnevno koristi 643 aktivnih korisnika. Taj broj konstatno raste, zbog čega je važno periodično obnavljati fond Igračkoteke.

Akcija Mjesec darivanja, Zajedno za Igračkoteku, trajaće od 1. decembra do 1. januara.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply