Prijave za Zimsku školu nauke do 17. decembra

Fondacija za promovisanje nauke PRONA raspisala je konkurs za XIV Zimsku školu nauke, koja će biti održana u martu naredne godine i okupiće đake završnog razreda osnovnih škola i srednjoškolce.

Polaznici će imati priliku da upoznaju osnove naučnoistraživačkog rada, i to u oblasti: fizike, matematike, biologije, astronomije, elektronike i računarstva, hemije i medicine. Kako je najavljeno, dobiće teme koje će, uz savjete i pomoć mentora, obraditi i tako proći sve korake istraživačkog procesa: upoznavanje teme, pregled literature, formiranje i testiranje pretpostavki, osmišljavanje i izvođenje eksperimenta, definisanje novih pojmova, donošenja zaključaka, te konačno, pisanje i prezentaciju rada.

Kandidati koji su zainteresovani za Zimsku školu nauke 2022. prijavljuju se putem Google formulara do petka, 17. decembra 2021. godine (do ponoći), popunjavanjem prijavnog formulara na ovom LINKU.

Osim toga, potrebno je da zainteresovani budući polaznici Zimske škole pošalju i motivaciono pismo, a uputstvo se nalazi u formularu. Sva dodatna pitanja u vezi sa Školom ili prijavom, djeca mogu slati na email: [email protected] (dokumenta se ne šalju na e-mail).Kako najavljuju organizatori, predavači iz zemlje i svijeta će, uz pomoć asistenata, podučavati mlade talente metodici naučno-istraživačkog rada, i podstiču njihov kreativni potencijal u pravcu posvećivanja naučnoj karijeri. Nakon višemjesečne obrade konkretne teme, polaznici imaju priliku da rezultate svog istraživanja podijele sa drugim učesnicima Škole.

„Najvažniji faktor pri izboru je to koliko je polaznik motivisan da uči i koliko je zainteresovan da stiče nova znanja. U vašem motivacionom pismu treba da uradite baš to – da nas ubijedite da ste dovoljno motivisani, zainteresovani za izučavanje određene oblasti i da bi baš vi trebalo da budete među polaznicima“, poručuju iz Fondacije PRONA.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply