Naredne sedmice u fokusu razvoj govora i fizička spremnost

Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuje dvije besplatne radionice za djecu predškolskog uzrasta. Usvajaće vještine početnog čitanja, pisanja i računanja, sa logopedom, dok će sa profesorom fizičkog vaspitanja raditi različite vježbe, koje su bitne za njihov razvoj.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak, 23.novembra,  u 19 sati biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia Logos.

Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 5 godina

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti – pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga, planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike i sukcesivnih funkcija.

U petak, 26.novembra, u 18 sati uslijediće radionica fizičkog razgibavanja pod nazivom  Igra pokreta i tijela, a vodiće je profesor fizičkog vaspitanja Stefan Varagić.

Radionica je namijenjena djeci predškolskog uzrasta od 4 do 6 godina.

U toku radionice prijavljeni mališani će proći kroz razne vježbe, čiji je cilj prevencija tjelesnih deformiteta. Takođe će, kroz raznovrsne igre i pokrete, steći bolji uvid o značaju zdravih stilova života i očuvanja zdravlja u cijelini.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply