Jovović dobila 30, Šišiću potvrđeno 40 godina zatvora

Jelena Jovović je presudom Apelacionog suda osuđena na 30 godina zatvora zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva petnaestomjesečnog sina, kojeg je 4. februara 2018. na smrt pretukao njen partner Nermin Šišić.

Istom presudom, Šišiću je potvrđena kazna od 40 godina robije.

Odlukom Apelacionog suda od 27. oktobra uvažena je žalba tužilaštva i zatvorska kazna od 20 godina zatvora, na koju je Jovović osuđena prvostepenom presudom, preinačena je na 30 godina.

„Vijeće Apelacionog suda Crne Gore je donijelo presudu kojom se odbija kao neosnovana žalba branioca optuženog Š.N. i potvrđuje presuda Višeg suda u Podgorici od 25. marta 2021. godine. Odbija se kao neosnovana žalba branioca optužene J. J, a uvažava se žalba tužioca i preinačava prvostepena presuda Višeg suda u Podgorici u dijelu odluke o kazni, na način što se optužena J. J, zbog krivičnog djela teško ubistvo putem pomaganja, osuđuje na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina“, kazali su iz Apelacionog suda.

Sudski postupak pred Višim sudom u Podgorici protiv Šišić i Jovović bio je zatvoren za javnost, jer su advokati to tražili zbog zaštite privatnog i porodičnog života optuženih.

Za monstruozno ubistvo dječaka Tužilaštvo je u početku teretilo samo njegovog očuha Nermina Šišića iz Tuzle, dok se dječakova majka teretila za kršenje porodičnih obaveza.

Više državno tužilaštvo nakon prikupljenih dokaza i analize prekvalifikovalo je krivično djelo protiv Jovović.

Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhapšena.

„Sumnja se da su dijete u više navrata čupali za uši i udarali po licu, da bi 4. februara 2018. u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u glavu nanoseći mu teške povrede. Osnovana sumnja da su počinili navedeno krivično djelo proizilazi i iz iskaza svjedokinje K. N. koja je navela da je kritičnog dana čula plač djeteta i zvuk usisivača. Osnovana sumnja proističe djelimično i iz odbrane optuženih, koji su ispričali da u bili zajedno u kući“, piše u jednoj od odluka Apelacionog suda o produženju pritvora Jovović i Šišiću.

Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Ona je pred tužiocem opisala događaj mjesec prije ubistva, kada su dječaku nanijete povrede zbog kojih su mu pomoć ukazali ljekari Dječije bolnice.

Jovović je tužiocu ispričala da je na glavi djeteta vidjela povrede, ali joj je Šišić kazao da se dječak udario.

Iz Kliničkog centra je ranije saopšteno da je dječak tada adekvatno zbrinut, kao i da ljekari putem pregleda nijesu mogli zaključiti da je u pitanju nasilje.

Osumnjičeni Šišić je samo nekoliko dana nakon tog događaja ponovo počeo da tuče dječaka.

Dan prije nego što je dijete hospitalizovano s teškim povredama, Jovović je ispričala je da se probudio oko 10 sati i da je primijetila da je pospan i malaksao.

Oko 12 sati pošli su na brdo Ljubović, gdje ga je Šišić izvadio iz kolica jer je htio da dijete hoda.

Kako dječak zbog malaksalosti to nije mogao, Šišić ga je stavio na ćebe, a potom ga udario otvorenom šakom u predjelu usta. Nakon toga, kako je ispričala, dijete je potpuno malaksalo, pa je Šišić pozvao Hitnu pomoć.

Po dolasku Hitne pomoći, Šišić je otišao sa dječakom, dok je ona otišla kod komšinice, kojoj je rekla da joj sin nije dobro, da ne daje znakove života, pa je zatim s njom otišla do Dječije bolnice.

Sin Jelene Jovović je 4. februara u Dječiju bolnicu u Podgorici primljen bez znakova života. ali ljekari su uspjeli da ga reanimiraju.

Međutim, uprkos naporima ljekara dječak nije izdržao i već sjutradan podlegao je teškim povredama.

Sa druge strane, Šišić je pred istražiteljima negirao krivično djelo, ali su istražitelji prikupili dovoljno dokaza koji nesporno potvrđuju da je na smrt pretukao dječaka.

Za istražitelje su najmjerodavniji bili preliminarni nalazi koji su pokazali da je dijete brutalno pretučeno.

Udarano je šakama po glavi i tijelu, a zubi su mu bili izbijeni od jačine udaraca.

Izvor: Pobjeda

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply