Zabranjeno organizovanje đačkih ekskurzija i izleta

Novim mjerama Vlade Crne Gore u borbi protiv koronavirusa od ponedjeljka se zabranjuje organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta.

Na današnjoj konferenciji za novinare, direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore dr Igor Galić je najavio da je u toku revizija svih protokola u aktuelnoj epidemijskoj situaciji, pa i onih koji se tiču pravila i preporuka za vrtiće i škole.

„Protokole radimo u saglasnosti sa onima koji su nam dostavljeni od Svjetske zdravstvene organizacije i Evropskog centra za prevenciju zaraznih bolesti. Takođe, svakodnevno pratimo situaciju u školama i vrtićima i na osnovu toga i radimo protokole. U toku je revizija svih protokola, ne bi li se oni prilagodili trenutnoj epidemijskoj situaciji, jer su važeći rađeni u septembru, kada je stanje bilo drugačije“, rekao je Galić, najavljujući da će protokoli biti ažurirani vjerovatno sljedeće sedmice.

Među danas objavljenim pooštrenim mjerama, koje su na snazi do 1. decembra, zabranjeno je, između postalog, i održavanje privatnih proslava, rođendana, proslava Nove godine na otvorenom, svadbi,  na otvorenom i zatvorenom prostoru.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply