Jezička radionica za predškolce, umjetnička za osnovce

Igračkoteka i Razvojni centar u Podgorici okupiće naredne sedmice djecu predškolskog uzrasta i osnovce. Za mlađe su pripremljene jezičke vježbe, u toku kojih će bogatiti rječnik i vježbati lijepo izražavanje, dok će za stariju djecu biti organizovana kreativna radionica, na kojoj će uživati u spoju likovne i pozorišne umjetnosti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U utorak, 16. novembra u 18 sati počinje radionica Od sličice do pričice, za djecu uzrasta od 4 do 6 godina.

Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje price, a u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca tokom radionice kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu, vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija.

U petak, 19. novembra, sa početkom u 18 sati, biće organizovana nova kreativna radionica Moje pozorište, koju realizujemo u saradnji sa školom slikanja Van Gogh, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina.


Likovna radionica je osmišljena da objedini pozorišnu i likovnu umjetnost, koje su kako znamo neodvojive, ali da ih kao takve približi djeci kroz kreativne aktivnosti, koristeći tehniku kolaž, sa elementima asamblaža. Dakle, kombinujući raznovrsne materijale djeci će biti pružena prilika da osmisle kompoziciju koja se odnosi na pozorišnu umjetnost. Djeca će u okviru teme moći da prenesu utiske sa omiljene predstave – da predstave omiljenog lika ili scenu, a sa druge strane moći će da osmisle i sopstvene imaginarne ili likove iz svakodnevnog života na pozornici.  

Škola slikanja Van Gogh praktikuje tematski rad, odnosno rad po zadatku i upoznavanje sa raznovrsnim likovnim tehnikama, ali se uvijek obavezno polaznicima ostavlja prostor za slobodan odabir elemenata u okviru same tematike – što je ključno za razvoj kreativnosti, podsticaj maštovitosti i njegovanje autentičnog likovnog izraza. 

Radionicu će voditi Ana Šćekić, akademska  slikarka iz škole slikanja Van Gogh.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply