Dječja maštovita fešta od ovog vikenda u Herceg Novom

U okviru manifestacije Dječja maštovita fešta, koju organizuje Turistička organizacija Herceg Novog, mališani iz tog grada tokom naredna dva vikenda moći će da učestvuju u brojnim aktivnostima.

U nedjelju, 7. novembra biće organizovan Dječji edukativni dan. Okupljanje najmlađih učesnika je na Škveru kod Tvrtkovog spomenika u 11 časova. Planirano je da Odred izviđača Orjen i njegovi najmlađi članovi obučavaju svoje drugare osnovama čvorologije i slanja poruka zastavicama. Nakon toga, mališani će uz asistenciju animatora i upotrebu mape, obići hercegnovske tvrđave i Stari grad u potrazi za izgubljenim djelovima misterioznog predmeta koje će nakon uspješnog završetka potrage svi zajedno sastaviti i doći do rješenja. U toku trajanja ove aktivnosti djeca će čuti osnovne informacije o tvrđavama i Starom gradu.

Sljedećeg vikenda, u subotu 13. novembra mališani će imati priliku da učestvuju u dvočasovnoj aktivnosti Grad, sport i ja u parku ispod Titove vile. Od 11 časova, djeca će uz profesora fizičkog vaspitanja učestvovati u sportskim disciplinama i štafetnim igrama. Istog dana od 15 do 17 časova u Gradskoj kafani biće organizovana Mala maštovita kužina, u kojoj će najmlađi Novljani, uz asistenciju iskusnog edukatora praviti i ukrašavati medenjake sa jesenjim motivima. Za najljepše ukrašene medene kolačiće slijedi nagrada. Broj djece za popodnevni dio događaja je ograničen, pa se roditelji mole da svoje mališane prijave putem telefona 068 466 274.

U nedjelju 14. novembra od 11 časova na Trgu Nikole Đurkovića gostovaće Moj mali cirkus. Mališani će uživati u druženju sa klovnovima Mickey i Minnie Mouse, imaće priliku da se oprobaju u karaokama, urade face painting i da učestvuju u predstavi Uhvati balon od sapunice.

U okviru događaja Dječja maštovita fešta, Turistička organizacija Herceg Novi je u saradnji sa stručnim licima kreirala Child friendly vodič kroz grad, koji je prvi vodič sa sadržajima prilagođenima namlađima. Brošura će biti promovisana tokom svih dana dešavanja, a svi učesnici će je dobiti kao poklon.

Uz poziv svim zainteresovanim mališanima uzrasta od 7 do 14 godina da učestvuju u manifestaciji, organizatori najavljuju da će, u slučaju loših vremenskih prilika, aktivnosti biti odložene za naredni vikend, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Događaj će biti održan, kako su naveli, u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama.

Dječja maštovita fešta se realizuje u okviru projekta WONDER, koji finansira Evropska unija i ima za cilj promociju poboljšanja i razvijanja nove ponude za djecu kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti destinacije zahvaljujući pristupu prilagođenom djeci.

Izvor: Bokanews

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply