Dvije predstave za djecu na sceni KIC-a

Najmlađa pozorišna publika će tokom predstojećeg vikenda moći da odgleda dvije predstave u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović”.

Lutkarska predstava Prodavnica igračaka (6+), koju je po tekstu Aleksandrua Popeskua režirao i adaptirao Jaroslav Antonjuk, biće izvedena u subotu, 6. novembra u sali Dodest KIC-a „Budo Tomović“,  sa početkom u 11 i 13 časova, a dan kasnije na repertoaru je komad Ljepotica i zvijer.

Junakinja predstave, mala Dina, u misterioznoj prodavnici igračaka nalazi se pred odlukom koja može da joj promijeni život. Mora odoljeti pogledu Gospođe Noći koja će u protivnom baciti vradžbinu na nju. Dini u pomoć pristižu prijatelji, a mora i da preispita sopstvene odluke…

U predstavi igraju: Katarina Krek – Dina, Goran Slavić – Odžačarčić, Branka Femić Šćekić/Marija Đurić – Noć, Branko Ilić – Prodavac i Pavle Ilić – Lažov/Mudrijaš/Vrdalo.

Dan kasnije, u nedjelju, 7. novembra u 12 sati u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović” biće izvedena predstava Ljepotica i zvijer (4+), koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Branko Ilić.

Predstava Ljepotica i zvijer, u kombinaciji maske, glumačke igre i sjenki, na duhovit način priča poznatu bajku o ljubavi koja se rađa između Najljepše Međ Najljepšim i Zvijerske Zvijeri.

Kako je Zvijer zapravo razmaženi princ na koga je bačena kletva, to stvara niz komičnih situacija, u kojima učestvuje i dvorska luda Skakutalo.

U predstavi igraju: Marija Labudović – Najljepša Međ Najljepšim, Vule Marković/Pavle Bogojević – Princ/Zvijer, Branko Ilić – Skakutalo.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply