Za bebe rođene u Nedjelji štednje po 400 eura

U okviru kampanje Nedjelja štednje, djeci rođenoj od 31. oktobra do 6. novembra 2021. godine, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u nekoj od crnogorskih banaka, Centralna banka će i ove godine pokloniti po 200 eura. Isti iznos, uz štednu knjižicu, dobiće i od poslovne banke za koju se roditelji odluče. Ukupna suma biće oročena na godinu dana, a po isteku tog roka, roditelji mogu podići novac ili produžiti štednju.

Riječ je o kampanji Nedjelja štednje koju CBCG tradicionalno sprovodi već osamnaestu godinu zaredom, pod sloganom Prvi korak u sigurnu budućnost.

Roditelji mogu otvoriti štednu knjižicu u samo jednoj od poslovnih banaka, uz ličnu kartu oba roditelja i izvod iz matične knjige rođenih za novorođeno dijete.

U okviru društveno – odgovorne kampanje posvećenoj najmađima, kojoj su se priključile sve banke koje posluju u Crnoj Gori, CBCG najavljuje i organizovanje edukativnih radionica za đake osnovnih i srednjih škola.

Ove godine radionice će biti održane za đake škola u Tuzima i Golubovcima, dvije škole iz okoline Nikšića i i dvije iz okoline Bijelog Polja. Na radionicama će djeca moći da saznaju sve što ih zanima o štednji i raspolaganju novcem, odnosno pravljenju budžeta. Za učenike tri srednje škole sa Cetinja, iz Danilovgrada i Kolašina biće organizovano online predavanje.

Novi projekat Centralne banke, povodom Nedjelje štednje, je i publikacija Finansijski zabavnik. Izdanje zabavno – edukativnog tipa je namijenjeno učenicima osnovnih škola, a tema prvog Finansijskog zabavnika je štednja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply