Imenovan novi načelnik, u pomoć dolaze i ginekolozi iz Podgorice

Novi načelnik Odjeljenja ginekologije i akušerstva barske Opšte bolnice biće dr Milan Rolović, a u naredna tri mjeseca kolegama iz te zdravstvene ustanove u radu će pomagati ginekolozi Kliničkog centra Crne Gore.  

Sve to je dogovoreno na sastanku predstavnika Ministarstva zdravlja i direktora OB Bar dr Igora Karišika, kojem je prethodila nenajavljena sanitarna kontrola u Opštoj bolnici, sprovedena juče po nalogu ministarke dr Jelena Borovinić Bojović.

Kao specijalista ginekologije i akušerstva dr Milan Rolović od maja 2021. godine radi u Opštoj bolnici u Baru, a prethodno je bio angažovan u Opštoj bolnici u Kotoru i Domu zdravlja u Ulcinju.

„U narednom periodu, kao podrška barskoj Opštoj bolnici, po dogovoru ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i direktorice Kliničkog centra Crne Gore Ljiljane Radulović, biće angažovani i ginekolozi KCCG. Ljekari iz Podgorice će u kontinuitetu biti angažovani na praćenju i liječenju pacijentkinja najmanje u naredna tri mjeseca“, ističe se u saopštenju.

U Ministarstvu zdravlja očekuju da će dr Rolović uz pomoć kolega iz Bara i KCCG u kratkom roku postići mjerljive rezultate.

„ Osim konkretnih pomaka u radu ovoga odjeljenja, svim zaposlenima u bolnici je posebno skrenuta pažnja na budući odnos prema pacijentima koji mora da bude na najvišem profesionalnom i ljudskom nivou“, naveli su iz Ministarstva zdravlja.

Povodom slučaja porodilje, koja je dva dana nakon porođaja, preminula u Kliničkom centru, na Trgu Vladimira i Kosare u Baru danas u 17 časova biće organizovan novi protest građana.

Pod sloganom I ja sam jedna od mnogih, organizatori su najavili da žele da skrenu pažnju na ugrožena prava pacijenata Opšte bolnice u Baru.

“Kako bismo stali na put daljem ugrožavanju prava pacijenata barske Opšte bolnice, organizovali smo protest u znak podrške svim ljudima prvenstveno žena i porodilja koje su imale negativno iskustvo u istoj, kao i da se nikada nikome više ne ponovi ono što se dogodilo našoj sugrađanki”, navodi se u objavi organizatora protesta na društvenim mrežama.

Povod za proteste i kontrolu barske Opšte bolnice je smrt dvadestsedmogodišnje A.Š.H. Nakon porođaja u Baru i komplikacija koje su uslijedile, ona je preminula prošle srijede u Kliničkom centru Crne Gore.

Iz Ministarstva zdravlja je ubrzo nakon tragične smrti porodilje najavljeno da će Komisija za kontrolu kvaliteta rada detaljno ispitati slučaj.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply