U toku nenajavljena sanitarna kontrola barske bolnice

Po nalogu ministarke zdravlja dr Jelene Borovinić Bojović, nakon njenih razgovora sa više pacijenata ili njihovih članova porodica, danas se, bez prethodne najave, sprovodi sanitarna kontrola Opšte bolnice Bar, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

U inspekciji su, kako je navedeno, ekipe Instituta za javno zdravlje, Komisije za intrahospitalne infekcije Kliničkog centra Crne Gore i sanitarni inspektor.

“Zatraženo je da se urade brisevi na Jedinici za intenzivno liječenje, Hirurgiji i Ginekologiji. O nalazima IJZCG, KCCG i sanitarnog inspektora javnost će detaljno biti informisana”, poručuju iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog redora su podsjetili da su ranije uputili Komisiju za kontrolu kvaliteta rada u OB Bar s ciljem da detaljno ispita slučaj smrti porodilje koja je, nakon operacije u Baru, preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

“Tim povodom, biće formirana eksterna, nezavisna komisija koja će se izjasniti o ovom slučaju. U isto vrijeme, ministarka zdravlja će zatražiti i stav Sudsko medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Podgorici. Ministarstvo zdravlja još jednom moli javnost da se uzdrži bilo kakvih osuda do konačnog ishoda unutrašnjih i eksternih kontrola”, poručuju iz tog resora.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply