Izložba radova talentovanih đaka sa sjevera od sjutra u Podgorici

Izložba izabranih radova nastalih u okviru M/D/F – mentorske škole i kreativnog kampusa biće otvorena u petak, 22. oktobra u 19 časova u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović” u Podgorici.

Na izložbi će biti prikazani radovi 33 učenika V – IX razreda osnovnih škola sa sjevera Crne Gore, koji su 2020/2021 bili polaznici M/D/F Online mentorske škole (modelovanje / dizajan / fotografija), kao i M/D/F Kreativnog kampusa koji je održan u junu 2021. godine u Pljevljima.

Izložba je prošle sedmice postavljena u Umjetničkoj galeriji “Vitomir Srbljanović” u Pljevljima i u Kući Rista Ratkovića u Bijelom Polju i biće otvorena za posjetioce do kraja oktobra.

Sve aktivnosti realizovane su u okviru projekta Talentovani učenici – vizuelni kreatori budućnosti, koji se realizuje u okviru prioritetne oblasti Da talenat nađe put, a koji se spovodi uz finansijsku podršku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Kako je saopšteno iz NVU FLUX, koje realizuje projekat, jedan od glavnih ciljeva bilo je osnaživanje talentovane djece sa sjevera Crne Gore u slobodnom izražavanju kreativnog potencijala kroz vizuelno promišljanje u oblasti modelovanja, fotografije i grafičkog dizajna. U prvoj fazi projekta uspješno su završene tri šestomjesečne Online mentorske škole vizuelnih umjetnosti. Prijavljeno je preko 70 učenika od V–IX razreda osnovne škole sa teritorije opština: Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja, Šavnik, Rožaje, Berane i Plav. Školu je uspješno završilo oko 40 učenika. U drugoj fazi projekta realizovan je M/D/F – Kreativni kampus, u kome je učestovalo 20 polaznika, koji su bili raspoređeni u tri radionice: modelovanje, koje je vodila Vlatka Vujoševć, dizajn – prof. mr Ana Matić i Maša Mušikić i fotografija – prof. mr Lazar Pejović i Krsto Vulović.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply