Konkurs za izradu scenarija stripa za djecu

NVO Akcija za ljudska prava raspisala je konkurs za izradu scenarija stripa za djecu na temu Pravo na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja.

Konkurs je otvoren do 10. novembra, a pravo učešća imaju sva pravna, ali i fizička lica, bez obzira na uzrast, državljanstvo i ostale karakteristike.

Kako se navodi, od učesnika konkursa očekuje se samo da izrade scenario, dok će za crtanje stripa biti angažovan ilustrator.

Može biti napisan u vidu dijaloga, razmišljanja i napomena.

„Cilj je da se kroz zanimljivu priču i upečatljive likove, što jednostavnijim, razumljivim jezikom, djeci objasni osnovni koncept prava na slobodu vjeroispovijesti i uvjerenja“, navodi se, između ostalog, u tekstu konkursa objavljenog na ovom linku.

Odluku o najboljem scenariju, prema kojem će biti izrađen strip za djecu, sedmočlani žiri će donijeti u roku od 20 dana nakon zaključenja konkursa.

Izrada stripa na ovu temu dio je projekta Obrazovanje djece o pravu na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, koji Akcija za ljudska prava sprovodi uz podršku Ambasade Francuske u Crnoj Gori.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply