Đaci sa Žabljaka bez grijanja i prevoza

Prve temperaturne minuse djeca koja pohađaju OŠ „Dušan Obradović“ na Žabljaku dočekuju u hladnim učionicama. Na ovaj problem roditelji učenika su skrenuli pažnju prošle sedmice, ali je i ova počela na isti način.

Da su neprimjereni uslovi za pohađanje i izvođenje nastave potvrdila je za TV Vijesti  i direktorica te škole Slađana Gluščević, koju su, kako kaže, iz Ministarstva prosvjete, kulturem nauke i sporta pozvali na nekoliko dana strpljenja.

“Kazali su da grejna sezona počinje 15. oktobra tako da čekamo samo dopunu plina kako bi se aktiviralo grijanje”, navela je Gluščević.

Sa druge strane iz Ministarstva prosvjete su saopštili da do okončanja tendera za nabavku plina koji je u toku, postoji način da se problem prevaziđe, ali da je direktorica trebalo da djeluje proaktivno.

“Očekujemo zahtjev direktorice za privremenu nabavku plina do okončanja postupka javnih nabavki, kako bi škola u najkraćem roku uspostavila grijanje i kako bi djeca nesmetano pohađala nastavu”, kazali su iz Ministarstva prosvjete.

Jedan od roditelja Goran Janković, čija kćerka pohađa sedmi razred OŠ „Dušan Obradović“, ukazao je i na problem prevoza za djecu iz poddurmitorskih sela.

On kaže da je đački autobus u kvaru od marta prošle godine, kao i da je iznenađen neradom direktorice i resornog Ministarstva.

“Niko se nije udostojio da povede računa o tome da li će đački autobus biti popravljen do početka školske godine ili da li će se naći neko drugo rješenje”, rekao je Janković.

U upravi OŠ “Dušan Obradović” navode da će prevoz oko 40 učenika pokušati da riješe uz pomoć škole na Njegovuđi.

“U toj školi imaju neki stari autobus i trebalo bi za nekoliko dana da nam bude dodjeljen kako bismo ga koristili za prevoz naših đaka”, kaže Gluščević.

Ukoliko ni idućeg ponedjeljka ne bude grijanja i prevoza roditelji kažu da djecu neće slati na nastavu. Iz Ministarstva poručuju direktorima dvije obrazovne ustanove da ubrzaju proces predaje autobusa.   

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply