U petak protest roditelja djece sa smetnjama u razvoju

Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju organizovaće u petak, 15. oktobra, u 10 časova, protest ispred zgrade Vlade Crne Gore. Pozivaju sve građane da im se pridruže i još jednom zatraže od nadležnih da hitno nađu rješenje za liječenje njihove djece.

Uz ocjenu da je njihovoj djeci oduzeta svaka nada za oporavak i da im se uskraćuje svako zagarantovano pravo, iz ovog Udruženja podsjećaju da do sada nijesu naišli na razumijevanje iz Vlade Crne Gore.

„Već osam mjeseci nadležni u Vladu odbijaju da nas prime na razgovor, a kada su nas primili odbili su naše zahtjeve, ne razmatrajući ih“, ističu roditelji.

Navode da za svoju djecu traže liječenje u Crnoj Gori, jer, kako smatraju, nijesu sve porodice u mogućnosti da priušte boravak u Beogradu, gdje su im o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje omogućeni tretmani. Bez obzira na to, prinuđeni su da sami pokrivaju sve dodatne troškove boravka i života u drugoj zemlji. Umjesto toga, smatraju da država treba da nađe i drugo rješenje i da taj novac preusmjeri za refundaciju troškova za liječenje u ovdašnjim privatnim ustanovama.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply