Naredne sedmice u fokusu pravopis i kreativne jesenje aktivnosti

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji, naredne sedmice, djeca osnovnoškolskog uzrasta imaće priliku da na zanimljiv način uče pravopisna pravila, ali i da se zabave i razvijaju kreativnost, praveći jesenje ukrase.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U srijedu, 13. oktobra, u 18 sati biće organizovana nova kreativna radionica pod nazivom Jesenji medaljoni, a namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

Jesen je omiljeno godišnje doba za brojne kreativne aktivnosti i dječije zanimacije. Na ovoj kreativnoj radionici, prijavljeni mališani imaće priliku da prave  autentične jesenje medaljone, i to upotrebom gline, tempera i običnog papira. Vježbaće krupnu motoriku, spretnost i kreativnost, uz druženje sa vršnjacima.  Radionicu će voditi dječija animatorka i studentkinja na Filozofskom fakultetu Majda Škrijelj.

U petak, 15. oktobra, u 18 sati biće održana nova edukativna radionica, koju realizujemo u saradnji sa agencijom Lektura.

Pravopis se ne može savladati za jedan dan, ali se može roditi ljubav prema njemu.

Kroz interaktivne igre će, uz samostalno otkrivanje i demonstraciju nekih pravopisnih pravila, djeca steći primjenjivo znanje, kako bi u budućnosti znali da rade na razvijanju sopstvene jezičke kulture. Nakon radionice djeca će shvatiti koliko poznaju pravopisna pravila, na šta posebno treba da obrate pažnju prilikom pisanja, te kako da riješe jezičke nedoumice.

Radionicu će voditi lektorka Jelena Marković, vlasnica Lekture, prve agencije za lekturu u Crnoj Gori.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply