Predstava Modro blago naredna dva dana u KIC-u

Predstava Modro blago (8+), Gradskog pozorišta Podgorica, biće izvedena naredna dva dana, 8. i 9. oktobra u 12 časova u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“.  Riječ je o nagrađivanoj predstavi Dramske scene za djecu, za koju je po motivima romana jednog od najistaknutijih pisaca i pjesnika Dušana Kostića, tekst napisao i dramatizovao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.

U predstavi igraju: Vule Marković/Omar Bajramspahić – Žarko, Jelena Simić – Mira, Pavle Popović – Polpeta, Vukan Pejović/Omar Bajramspahić – Zujo, Maja Šarenac – Drugarica gospođica, Dejan Đonović – Ditrih, Goran Slavić – Brbo, Jelica Vukčević/Marija Đurić – Elza,  Branka Femić – Mama i Emir Ćatović/Stefan Vuković – Mudroša

Scenografiju potpisuje Vladislava Munić Cunnington, kostimografiju Magdalena Klašnja a kompozitor je Srđan Marković.

„Nekada davno, u lijepom  gradu između mora i planina, živjeli su dječaci i djevojčice koji su se igrali i maštali. Bilo je to vrijeme kada nije bilo kompjutera, konzola, fejsa, Tvitera ni Instagrama, ma koliko to nevjerovatno zvučalo. U tom vremenu i u tom gradu dani su tekli mirno i pomalo dosadno, a sve važno i lijepo što je trebalo da se dogodi bilo je smješteno u očekivanju sutrašnjeg dana, nekog budućeg vremena. A onda, odjednom… Iz mraka prošlosti pojavilo se… Nešto“, radnja je predstave Modro blago.

Karte su dostupne putem mobilne aplikacije Gradskog pozorišta Podgorica i na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”. Radno vrijeme biletarnice: pon-petak od  09h do 20h i vikendom od 10h do 13h i od 17h do 20h.

U nastavku je oktobarski repertoar Gradskog pozorišta:

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply