U subotu u Delti: Osmi Info dan Stiže nam beba

Udruženje Roditelji i socijalno preduzeće Kreativa Lab će u subotu, 9. oktobra, u centralnom atrijumu podgoričkog šoping mola Delta City, organizovati  Info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba. Događaj se organizuje tradicionalno, osmu godinu zaredom, povodom Nacionalne sedmice promocije dojenja, a ove godine u partnerstvu sa Kliničkim centrom Crne Gore, javnom ustanovom Dom zdravlja Podgorica, Institutom za javno zdravlje i šoping molom Delta City.

Tokom osmog izdanja Info dana Stiže nam beba okupiće se renomirani stručnjaci iz oblasti zdravlja i porodične edukacije kao i predstavnici kompanija koje na crnogorskom tržištu nude proizvode namijenjene trudnicama, porodiljama, bebama, ali i ostalim članovima porodice koji se pripremaju za dolazak novog člana. Svi oni će biti na raspolaganju posjetiocima info dana koji će tako imati priliku da čuju stručne savjete i informišu se o temama vezanim za trudnoću, porođaj, dojenje i brigu o bebi. Tokom događaja biće organizovana i nagradna igra, pa će posjetioci koji budu prisustvovali segmentima programa imati priliku da osvoje brojne poklone i upoznaju se sa proizvodima koji su im neophodni na početku roditeljstva i dok se pripremaju za tu ulogu.

I ovog puta imamo podršku naših najvećih zdravstvenih institucija pa ćemo tokom dana razgovarati sa renomiranim ljekarima specijalistima, medicinskim osobljem i stručnim saradnicima. Posjetioci Info dana imaće priliku da čuju korisne savjete, razmijene iskustva i nauče nešto novo, a sve u cilju što bolje pripreme za dolazak njihove bebe. Neke od tema kojima ćemo se zajedno baviti tokom Info dana su: trudnoća kroz trimestre, utica na mamu i bebu, šta porodilje sve čeka u porodilištu, anemija u postporođajnom periodu, pripreme za porođaj i roditeljstvo u školi za trudnice, prilagođavanje na roditeljsku ulogu, njega bebe u prvim danima, rast i razvoj bebe u prvoj godini života, atopijski dermatitis beba i djece, njega kože bebe, kako uspješno uspostaviti dojenje, ishrana beba u prvoj godini života…“, najavljuju iz Udruženja Roditelji.

OVDJE MOŽETE POGLEDATI KOMPLETAN PROGRAM STIŽE NAM BEBA 2021.

Tokom programa predavanja i prezentacije će održati: dr Jelena Knežević, ginekološkinja, Dom zdravlja Podgorica, dr Milutin Mitrović, specijalista ginekologije i akušerstva, GAK KCCG, dr Jelena Paunović, specijalistkinja ginekologije i akušerstva, medicinska sestra/babica Olivera Mihailović, GAK KCCG, dr Marija Đurović, specijalistkinja ginekologije i akušerstva, KCCG, dr Jelena Miranović, ginekološkinja, Dom zdravlja Podgorica, mr sci Anja Đurić, specijalistkinja kliničke neuropsihologije GAK KCCG, Milica Belada, psihološkinja, patronažna sestra Sanela Rastoder, Dom zdravlja Podgorica, dr Vjera Janković, pedijatrica, pedijatrijska ordinacija Doktorica Mica, dr Saveta Stanišić, neonatološkinja KCCG, medicinska sestra Dragana Marković, doc.dr Snežana Barjaktarović Labović, spec.higijene, uzi spec. dijetoterapije, IJZCG i savjetnice za dojenje udruženja Roditelji.

Učesnici Info dana su: Amicus Pharma, Osmi red, Glosarij, Neregelia – Sebamed i Nutrino, Azeta bio, Leader Kids i Farmont. Oni će posjetiocima predstaviti brojne proizvode koji su značajni i neophodni tokom trudnoće i priprema za dolazak bebe kao i tokom prvih mjeseci bebinog života.

Program Info dana počinje u 10:30 i traje do 20:30 sati.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply