Glavni grad refundira kupovinu dječijih sjedišta za bicikle

Nakon niza uspješno sprovedenih akcija u okviru projekta Podgorica na dva točka, Glavni grad će pružiti podršku građanima i prilikom kupovine sjedišta za prevoz djece na biciklu.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, danas je raspisan Javni poziv za subvencioniranje kupovine sjedišta za prevoz djece na biciklu, što podrazumijeva da će najmanje 180 građana/građanki koji se prijave na konkurs dobiti subvenciju za ove namjene.

„Glavni grad će građanima refundirati iznos do 50 eura za kupovinu sjedišta. Rok za podnošenje prijave je 20 dana od dana objave javnog poziva na web sajtu Glavnog grada www.podgorica.me i u jednom štampanom mediju, zaključno sa 20. oktobrom 2021. godine“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da Glavni grad na ovaj način ostaje istrajan u namjeri da unaprijedi i promoviše biciklizam u Podgorici, kao alternativni vid prevoza, značajan za očuvanje životne sredine i zdravlja svakog pojedinca.

Zahvaljujući projektu Podgorica na dva točka, kako su naveli iz Glavnog grada, na ulicama našeg grada našlo se 1.168 novih dvotočkaša.

Na ovom linku je tekst oglasa, a prijavni formular građani mogu preuzeti ovdje.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply