Roditelji traže zatvaranje pasarele na Zlatici dok ne bude bezbjedna za djecu

Foto: Dan

Pasarela u podgoričkom naselju Zlatica uništena je i nebezbjedna za djecu, koja je svakodnevno koriste, pa roditelji traže od nadležnih u Glavnom gradu da je zatvore do potpune sanacije i nađu način da je zaštite od vandala.

Stakla i ograda na ovom pješačkom prelazu su već odavno polomljeni, a kroz šupljine se može vidjeti magistrala.

„Pasarela Zlatička duga je sva polomljena i uopšte nije bezbjedna. Djeca preko nje idu sama u školu, pa mogu da se poguraju ili iz radoznalosti da se nagnu i padnu sa nje. Potpuno je treba zatvoriti dok se ne renovira i ne nađe način da se sačuva. Ne zna se što je nebezbjednije za djecu na putu do škole, da li pješački most ili prelaz preko magistrale gdje semafori za pješake kratko traju i oni ne uspiju da pređu ulicu“, kaže predstavnica roditelja Ivana Knežević.

I Milena Bešović smatra da ovaj prelaz treba zatvoriti, a ukazuje i na problem semafora na magistrali.

Semafori na magistrali toliko kratko traju, da nije izvodljivo da djeca bezbjedno pređu ulicu. Takođe, problem je stanje Zlatičke duge, koiju, smatra Bešović,  treba hitno zatvoriti dok se ne renovira.

Iz Glavnog grada su istakli da je ranijih godina urađena sanacija pješačkog prelaza, te da su ofarbali konstrukciju, zamijenili daščani pod, popravili instalacije i zastaklili prelaz specijalnim kliritom. Vrijednost investicije, kako kažu, bila je 71.872 eura.

„U više navrata smo sanirali pješački prelaz, popravili pod i nabavili akrilni klirit korišćen za zastakljivanje koji su u više navrata lomljeni i paljeni od strane nesavjesnih pojedinaca. Utvrđeno je da je uzrok svih oštećenja ljudski faktor. Svako ponovno ulaganje u temeljnu sanaciju, a prije pronalaska adekvatnog rješenja za nadzor ovog objekta, predstavljalo bi neracionalno trošenje novca građana. Do pronalaska adekvatnog rješenja za nadzor ovog objekta, Glavni grad će nastaviti da održava i sanira ovaj i druge objekte“, navode iz Glavnog grada.

Izvor: Dan

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply